Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar en motor i en bil

Bil motorer är konstruerade för att bytas ut relativt enkelt när de slits ut. Motorn i alla bilar kan tas bort och ersättas med en ny av de flesta kompetenta mekaniker. Den genomsnittliga bakgård mekaniker bör spendera ungefär 20 timmar ersätter motorns typiska. Saker du behöver
Shop med full uppsättning verktyg
Engine hissa
Visa fler instruktioner
Installera en ersättare motor i en bil
1

Förbered gamla motorn för borttagning. Koppla ur och ta ur batteriet, fläktremmar och luftintag bostäder från motorn. Koppla bort och ta bort alla vakuumslangar, bränsleledningar och kablar gaspådrag. Töm alla vätskor från motorn, inklusive olja, kylvätska, bensin och freon. Unbolt röret avgasgrenröret från avgasröret, med hjälp av en skärbrännare vid behov. Ta bort alla kylvätskeslangarna och kylare. Placera en domkraft på undersidan av motorn, avlasta trycket från motorfästen och lossa, men inte ta bort dem.
2

Koppla loss motorn från växellådan. På bakre fordon fyrhjulsdrift, kommer detta att vara på baksidan av motorn. På främre modeller hjulsdrivna, kommer detta att vara på rätt undersidan av motorn mellan det och drivhjulet. De flesta sändningar kommer unbolt lätt men kommer inte att koppla från motorn tills motorn avlägsnas.
3

Säkra motorn hissa kedjan runt botten av motorn, skruva isär motorn monterar helt, och sedan lyfta motorn ut. Lyften kedjan ska placeras runt utblåsningsgrenrören, fastspänd runt kvarteret och åtdragna. När motorn kommer fri, kommer det att koppla från transmissionen och vikten kommer att skifta. Lyft motorn rakt upp och ut ur motorrummet. Luta det inte på bilen, eftersom den inte är avsedd för denna mängd vikt. Placera motorn på ett säkert ställe, och inte lämna den hängande från lyften under längre perioder.
4

Montera den nya motorn. Använda lyften, sakta sänka den nya motorn på plats. Den första anslutningen bör överföringen, och se till att drivaxeln passar ihop med växellådans ingående axel. Säkra bultarna till överföringen, sedan installera motorfästen. Nya fästen ska användas - aldrig återanvända gamla motorfästen. Med motorn på plats, börjar fästa avgasgrenröret och kylsystem. Kylaren och slangarna ska anslutas innan bälten och accessoarer.
5

tillbaka vakuum och bränsleledningar, och vajrarna och tillbehör. Var noga med att fästa dem väl, och vacuum och bränsletryck är kritiska. Motorn dator, om sådana finns, kan återanvändas från den gamla motorn, om de är av samma typ och modell av motorn, med samma typ av intag (bränsleinsprutning). De flesta tillverkare kommer inte att leverera en ny dator med billiga eftermarknaden motorer.
6

Installera grenröret luftintag, batteri, och fläktremmar. Nya "låda" motorer, eller färdigmonterade postorderföretag motorer, levereras med alla nödvändiga intag delarna redan installerade. Vissa tillverkare kommer att snåla på detta, och inte innehålla enkla saker som skruvar eller packningar intag. Det är möjligt att återanvända delar från den gamla motorn, men de bör rengöras och inspekteras noggrant i förväg.
7

Refill alla vätskor, och några "break-in" vätskor som rekommenderas av tillverkaren.
8

Doublecheck någon anslutning, och inte runt motorn tills allt har kontrollerats helt. Det kommer inte finnas något bränsle i ledningen tills pumpen arbetat under några minuter. När veva en ny motor för första gången, inte motorn på höga varvtal över 2000 rpm är minst det första timmen, och att byta olja en gång efter de första 500 miles.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59906.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.