Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man stämmer en Edelbrock med sats 1480

Edelbrock Automotive gör förgasare och trimsatser till bilar och motorcyklar. Den 1480 kalibrerings kit innehåller delar som kallas mätning stavar och munstycken som reglerar flödet av bensin och luft in i förgasaren där dessa två ingredienser kombineras för att bilda en explosiv dimma. I 1480 Satsen innehåller delar som är särskilt utformade för Edelbrock modell 1407, 1410, 1412 och 1413 förgasare, men delarna kan användas med icke-Edelbrock förgasare i specifika applikationer. I satsen ingår även "Step up fjädrar" som glider över de mätare stavarna. Saker du behöver
Phillips skruvmejsel
nåltång
Liten, platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Ta bort luftfiltret från toppen av din förgasare enligt de förfaranden som anges i servicemanualen för din motor eller ett fordon. I de flesta fall kan luftrenarhuset avlägsnas genom att lossa en enda vingmutter.
2

Ta bort de två mässingsplattor ovanpå förgasaren med en Phillips skruvmejsel. Varje platta är fäst till förgasaren kroppen med en skruv. De hålrum under dessa plattor innehåller mätning stavar och bifogade ett kliv upp fjädrarna.
3

Ta bort mätare stavar och intensifiera fjädrar från varje hålighet med spetstång. Var och en av dessa förgasare använder fyra jets, två primära jets och två sekundära strålar, och de mätare stavarna mekaniskt underlätta övergången från låg hastighet till hög hastighet när motorn accelererar.
4

Ta bort de två strålarna på varje sida av förgasaren med en liten, flat skruvmejsel och notera den plats från vilken du tar bort varje stråle. Från ytan av förgasaren, strålarna ser ut som skruvar med platt huvud.
5

Välj de primära strålarna du vill använda. Den minsta primära stråle i detta kit är 0,101 tum i diameter och den största är 0.116 tum i diameter. Ju snabbare du tänker gå för det mesta, till exempel racing, den större jet du bör använda. Du bör börja med en primär stråle som är 0,113 inch diameter om du tänker köra din bil under normala väderförhållanden på allmänna gator.
6

Match de sekundära strålarna och mätning stavar till den primära strålen. Detta kit innehåller ett diagram som beskriver dessa matcher i kolumner och rader, och samma information finns på Edelbrock hemsida.
7

Sätt tillbaka rätt avpassade primära och sekundära jets i förgasaren med hjälp av en liten, skruvmejsel. Du kommer att installera en primär och en sekundär stråle på vardera sidan av förgasaren, och de kommer att ersätta de jets du bort tidigare.
8

Välj doseringsstången paret som motsvarar de jets du använder. Slip nytt steg upp fjädrar över den långa änden av varje doseringsstången. Sätt de nya mätning stavar i hålrummen som innehöll de gamla mätare stavar.
9

Byt plattorna mässing lock över doseringsstången hålrum med befintliga skruvar och en stjärnskruvmejsel.

10

Återkoppla luftfilterhus till din motor med de förfaranden som beskrivs i servicehandboken.
11

Road testa fordonet. Fordon som utför trögt brukar sprutas "för tjock", vilket betyder att det är för mycket bensin i gas-luftblandningen och du bör använda en mindre primär stråle. Förgasaren som behövs för att
12

rejet uppnå den prestanda du vill ha.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62247.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.