Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Bromshuvudcylindern reparationsanvisning

En bil huvudcylindern tar ingången på bromspedalen och använder den för att driva hydraulolja ut till hjulcylindrarna och bromsok. Efter huvudcylindern ersätts bromsarna måste luftas för att avlägsna luft från systemet. Om det finns luft instängd i bromsledningarna det kommer att minska mängden kraft huvudcylindern gäller för bromsarna. Ta bort Huvudcylinder


Börja med att suga så mycket av bromsvätskan ur huvudcylindern som möjligt. Bromsvätska kommer band färgen bort metallen så var noga med att inte låta bromsvätska att komma i kontakt med några målade ytor på fordonet.

Koppla hydraulslangarna från huvudcylindern. Koppla loss tryckstången från bromspedalen. Ta bort de två skruvarna som ansluter huvudcylindern till makten booster. Ta huvudcylindern från fordonet.

Beroende på märke och modell av fordon du är service du kan behöva ta bort komponenter från gamla huvudcylindern och överföra dem till den nya. Följ de riktlinjer som anges i fordonets servicemanual.
Installera Huvudcylinder

Placera cylindern broms master mot makten booster och anslut bultarna som håller fast den. Återanslut tryckstången från bromspedalen. Återanslut de hydrauliska ledningarna till huvudcylindern. Fyll huvudcylinder med färska hydraulolja.
Blödning bromsledningarna

Blödning bromsledningarna är den process genom vilken luft pressas ut ur den hydrauliska systemet, och bör göras varje gång ett bromssystem komponenten avlägsnas eller bromsledningarna är bortkopplade.

Börja med att se till att bilen är parkerad på en plan yta och huvudcylindern är toppad. Låt inte huvudcylindern att tömma under denna process. Det skulle ge mer luft att komma in i hydraulsystemet.

Lyft fordonet och stöd med pallbockar under ramen eller axlarna. Ta bort hjul och däck. Du kommer att behöva leta upp luftningsskruven på varje hjul cylinder /bromsok. På trumbromsar luftningsskruven är vanligtvis belägen på den inre sidan av bromsen fästplattan. På skivbromsar luftningsskruven är normalt nära kopplingen där bromsledningen fäster bromsoket

Börja med hjulet närmast huvudcylindern,. På de flesta bilar kommer detta att vara det vänstra framhjulet. Montera en längd klar plastslang över luftskruv och placera den andra änden i en burk med bromsvätska i botten. Se till att änden av slangen i burken är täckt med bromsvätska vid alla tidpunkter.

Låt en medhjälpare manövrera bromspedalen. Har den assisterande pumpen bromspedalen några gånger och sedan hålla den nere. Öppna luftningsskruven, och titta på när vätska läcker ut. Du letar efter luftbubblor i ledningen.

Stäng skruven och upprepa processen tills vätskan kommer ut på linjen utan några luftbubblor. Fortsätt sedan runt till höger framhjul, då det vänstra bakhjulet och slutligen höger bakhjul. Efter alla bromsar har blödde du kan installera om hjul och däck och sänka bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57288.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.