Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

1996 Ford F150: Bränslepump Borttagning

Ford F-150 drar bränsle från bränsletanken med hjälp av en bränslepump som är nedsänkt i tanken. Ta bort bränslepumpen involverar dra bränsletanken ner. När tanken är nere kan pumpen lätt erhållas. Tappa tanken kan göras med en minimala mängder komplikation. Själva tanken hålls på med två remmar. Saker du behöver
Jack
Jack står
Kilar
Hylsnyckel
hylsnyckelsats
Platt-mejsel
Hammer
Visa fler instruktioner

1

Parkera fordonet på en plan, jämn yta. Dra åt parkeringsbromsen och stoppklossar framhjulen.
2

Placera ett uppsamlingskärl under bränsletanken. Töm ut bränsle från bränsletanken genom att skruva avtappningspluggen vid botten av tanken. Detta kommer att göra bort bränsletanken lättare.
3

Höj baksidan av lastbilen genom att placera domkraften under differential. Höj lastbilen tillräckligt hög för att placera pallbockar längs den bakre ramen järnväg. Sänk bilen att bilen på pallbockar.
4

Placera en domkraft under bränsletanken. Höj domkraften där axeln av jack vilar direkt under bränsletanken.
5

Skruva ur skruvarna som håller banden på plats med en hylsnyckel. Det blir sammanlagt fyra bultar att ångra, en bult på vardera änden av bandet. Placera remmarna åt sidan.
6

Sänk tanken nog att komma till ledningar och slangar på toppen av tanken. Koppla loss kablarna genom att separera kontakterna. Dra bränsle och vakuum linjer från toppen av tanken genom att separera snabbkoppling beslag.
7

frikoppla bränsle-fylla slangen på baksidan av tanken. Skruva loss slangklämman med en platt-skruvmejsel. Dra slangen från bränsletanken för hand.
8

Sänk tanken till marken. Skjut tanken av domkraften och ut från undersidan av trucken.
9

Dra bränslepumpen ur tanken genom att vrida hållarringen längst moturs toppen. Ringen kommer att vara tight, så knacka flikarna på ringen med en hammare och en platt-mejsel kommer lossa ringen. Dra ringen och bränsle-pumpanordningen ut ur tanken.
10

strömkabeln kopplas bort på toppen av bränslepumpen genom att separera flikarna och dra ledningsnätet från toppen.

11

Skjut pumpen av monteringsbandet för hand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60478.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.