Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man lägger Chevrolet Corsica trumbromsar Tillsammans

Chevrolet Corsica var en medelstor sedan som tillverkas av GM mellan 1987 och 1996. Det ersattes av återinförandet av Chevy Malibu. Den Korsika var direkt relaterade till Chevrolet Beretta, med samma L-formad kropp stil och finns i en 2,2-liters, fyrcylindrig motor eller en 3,1-liters, sexcylindrig motor. Den Korsika presenterade bromsar skivor fram och bak trumbromsar. Saker du behöver
Ordet jack och två pallbockar
Bromsfjäder Tool Review Trumbroms justerande sked
skruvmejsel
Spetstång
Smärgelduk
Anti-gripa smörjmedel förening
bänkslipmaskin med stålborste hjul
Hårdvara kit
Bromsklossar
Broms trummor
Brake clean bespruta
Visa fler instruktioner
1 < p> Placera Korsika på en hiss eller använda en domkraft för att placera den bakre delen av bilen på pallbockar för att ta bort hjulen, trummor och bromsbacksinstallation.
2

Spray bromsen ren spruta direkt på den bakre plattan för att tvätta bort av den uppbyggda bromsdamm. Låt fästplattan för att torka.
3

Använd smärgelduk att rekonditionera ytan av de punkter sko kontakt på fästplattan och sedan använda ett tunt lager gängsmörja föreningen kontaktpunkterna.
4

Applicera ett tunt lager antikärvningsmedel till balanspunkt slutet av parkeringsbromsen kabeln innan du installerar spaken på den sekundära skon (mot den bakre delen av Korsika) och därefter säkring på plats genom krympning i slutet av C-klippet med ett par nål-tång.
5

Anslut de primära och sekundära skor tillsammans genom att installera justerskruven och våren. Placera inte fjädervarven över malteserhjulet. Använd de nya fjädrar från trumman hårdvara kit, och vara säker på att ersätta den lämpliga fjädern till rätt sko.
6

Sprid skor montering isär nog att sprida den över den bakre hjulnavet. Passa in på plats med hornen på toppen av varje sko vilar på de vänstra och högra hålen i hjulcylinder. Rikta skaderegleraren stjärnan hjulet justeringen porthole på fästplattan.
7

Sprid skorna igen tillräckligt för att installera strut parkeringsbromsen och fjädern. Flytta och justera skorna igen.
8

Installera påverkande pivot, spaken och den nya returfjädern (levereras i trumman hårdvara kit). Placera påverkande länken skon hållaren. Lyft upp något på spaken och haka på länken i spaken.
9

placera den nya håll-down stiften (medföljer i hårdvaran kit) genom hålen i fästplattan och sedan genom de kvarhållande hålen av skorna. Använd verktyget bromsfjädern att komprimera fasthållaren fjädrar på det fasthållande stiften och vrid verktyget för att låsa våren koppar i stället.
10

Montera resterande returfjädern med nål-näsa tänger. Justera skorna om de har skiftat.
11

Rengör trumman bort med broms ren spray och sedan placera den över bromsbacksatsmärkning.
12

Ta bort pluggen skaderegleraren porthole (om tillämpligt) och sedan placera en skruvmejsel i fönsterventil att lokalisera justerdonsarmen. Tryck spaken från malteserhjulet med skruvmejseln och använd justeraren sked att vrida stjärnhjulet för att utvidga skorna utåt för att kontakta den inre diametern av trumman. Kontrollera skon justeringen var femte eller sjätte varv malteserhjulet. När trumman inte kan rotera kring sin axel för en fullständig revolution, är skorna rätt justerad till trummorna.
13

Upprepa steg 2 till 12 för den andra sidan. Byt hjulen och dra åt muttrarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57255.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.