Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar en termostat i en 1992 Ford Aerostar

Flest 1992 Ford Aerostars har sett sin beskärda del av massor gallerian parkeringsplatser och fotbollsträning. Den Aerostar är en av Fords mest populära mini-vans och för år har Aerostar kört familjer runt stan. Dock är åldern ikapp och motorn build-up hotar att stoppa termostaten helst. Spolning av kylsystemet håller motorblocket ren och kylaren ren från slam, men en motor flush inte bort slam från termostaten. Om du har märkt din motor har körts varmare än normalt, är det dags att byta ut termostaten innan permanenta skador görs för motorn. Saker du behöver
skruvmejsel
Wrench
termostat
RTV packning Maker Review Termostatpackning
Visa fler instruktioner
1

Ta bandet klämma som fäster kylarslangen till termostaten insugningsröret med en skruvmejsel. Med klämman lossats, dra slangen från termostaten insugningsröret.
2

Ta bort röret termostaten intaget från Aerostar s insugningsröret genom att ta bort de två skruvarna som håller fast den vid intaget. Lyft upp på insugningsröret för att ta bort den från grenröret.
3

Dra termostaten från intag med fingrarna och ersätta den med en ny. Slutet märkt "UP" sticker ut från insugningsröret.
4

Lägg en sträng RTV silikon på båda sidor om den nya termostaten packningen och låta fem minuters torktid innan du placerar packningen på insugningsröret . Rör inte det när du har placerat den på grenröret. Det är viktigt att se till att hålen i termostaten packningen line up med bulthålen i insugningsröret.
5

Placera termostaten insugningsröret på termostaten packningen och skruva tillbaka den på plats.
6

Placera kylaren tillbaka slangen på termostaten intaget röret och fäst den med bandet klämman.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60387.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.