Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar servopumpen på en 1994 Pontiac Transport

Den servopumpen på en 1994 Pontiac Transport erbjuder hydrauliska stöd till styrväxel, vilket gör att vrida framhjulen lättare. Om servopumpen misslyckas, sedan vrida ratten blir dramatiskt svårare, och om det händer under en sväng, då kan du hamna i en olycka. För att åtgärda problemet bör du byta ut servopumpen, som tar ungefär en timme att göra. Saker du behöver
Jack
Jack står
dräneringskärlet
Linje skiftnyckel som
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Servostyrning pump avdragare
ersättningskraft steering pump
Styrservoolja
Visa fler instruktioner
1

Använd domkraften för att lyfta fram i Pontiac Transport och satte ett par pallbockar under framsidan av chassit. Sätt ett uppsamlingskärl under servopumpen och sedan lossa linjer som löper till pumpen. Ta dem från baksidan av pumpen, tagit del av vilken linje går där, och låta ledningarna rinna ner i tråget.
2

Lossa skruvarna för servopumpen med 3 /8-tums Ratchet och uttag, tryck pumpen mot motorn. Dra remmen från servopumpen. Skruva loss pumpen från motorn och dra av pumpen på motorn och bort från Pontiac.
3

skruva isär centrumbult på bulten i mitten av servostyrning remskiva med 3/8-tums Ratchet och uttag. Montera servopumpen avdragare på servopumpen. Dra den på plats med 3/8-tums Ratchet och uttag tills remskivan dyker upp i pumpen.
4

Sätt trissan på ersättare servopumpen och skruva den på plats med 3 /8-tums Ratchet och uttag. Installera om servopumpen på motorn löst och sedan lägga remmen runt trissan. Dra servopumpen från motorn så att remmen går tätt och sedan dra åt skruvarna med 3/8-tums Ratchet och uttag.
5

tillbaka raderna servostyrning på baksidan av servopumpen med en linje skiftnyckel. Fyll på servopumpen med servostyrning vätska.
6

Starta Pontiac. Vrid ratten hela vägen till höger tills hjulet inte kan vända något ytterligare. Vrid sedan ratten hela vägen till vänster tills hjulet inte kan vända något ytterligare. Upprepa denna process för 10 cykler för att lufta ur servopumpen. Sedan räta ratten.
7

Sänk Pontiac bort av pallbockar med domkraft. Öppna locket på servopumpen och lägga till ytterligare vätska vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61510.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.