Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Ta bort och installera en Tacoma Leaf Spring

Bakaxeln på en Toyota Tacoma är upphängd i ett par bladfjädrar, en på varje sida. Dessa bladfjädrar hålla axeln från att röra sig i sidled och gör att du kan bära en tung last i sängen. De också styra höjden på lastbilen, så om du vill höja eller sänka den bakre änden, är ett sätt att göra det för att byta ut bladfjädrarna. Tekniskt sett är detta inte svårt att göra, men bladfjädrar väger en hel del. Om du behöver, få en assistent. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
skruvnyckel set
ersätter bladfjädrar
Assistant

Visa fler instruktioner
1

Använd domkraften för att lyfta upp den bakre delen av lastbilen, och uppsättning pallbockar under bakaxeln och ramen så att både ramen och axeln är stöds. Ta bort hjulen med däck järn.
2

unbolt bladfjädern från ena änden av axeln med 1/2-tums Ratchet och uttag. Bladfjädern hålls på plats till axeln med ett par U-bultar som bult en platta på bladfjädern. Unbolt framsidan av bladfjädern från ramen, såväl som den bakre delen av bladfjädern från den bakre bladfjädern schackel, med hjälp av 1/2-tums Ratchet och uttag och en U-nyckel. Lyft bladfjädern upp och bort från lastbilen.
P Om nödvändigt, ta hjälp av en assistent för att göra grovjobbet.
3

Ställ ersättare bladfjädern i ramen och på axeln i samma orientering som stockarna axel. Säkra bladfjädern till ramen, vända stegen för att ta bort den. Gör samma sak med u-bultar på axeln.
4

Upprepa steg 2-3 på den andra sidan av axeln.
5

Installera de bakre hjulen med däcket järn, och lägre lastbilen till marken med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60315.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.