Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter ventilspindeltätningar i en 302 motor

Om 302-utrustade Ford fordon börjar avge blå rök från avgasröret, kan ventiltätningarna läcka. Detta kan bestämmas genom att ta bort tändstiften och kontrollera dem för olja uppbyggd. Om uppbyggd hittas kommer ett kompressionstest berätta om ventiltätningarna är dåliga eller om kompressionsringar är dåliga. Du kan byta ventiltätningarna i ett par timmar i din trädgård. Saker du behöver
Tändstiftshylsa
Ratchet
uttag
Extension
liten hammare
ventilfjäder kompressor
Cylinder luftinjektor
Replacement ventiltätningar
Small magnet
Ny ventilkåpa packning
Packning skrapa
RTV Black
Visa fler instruktioner
1

Etikett och koppla tändkablarna på den drabbade sidan. Det kan finnas tråd vävstolar eller stöd som kommer att behöva tas bort. Avlägsna slangen luftintag, PCV ventil och /eller oljepåfyllningslocket som behövs.
2

Ta bort skruvarna som håller ventilkåpan på topplocket genom att vrida dem moturs med Ratchet och uttag. Ta bort tändstiften genom att vrida dem moturs med tändstiftshylsa och Ratchet. Tag i ventilkåpan och dra rakt upp och av topplocket. Använd en liten skruvmejsel för att använda en liten mängd av hävstångseffekt åt sidan kommer bidra till att bryta packningen.
3

lossa bultarna på de 16 vipparmar genom att vrida dem moturs. Ta vipparmarna, med stödpunkter och bultar, en efter en, hålla dem i den ordning de kom ut för senare ominstallation. Trä cylindern luftinjektor in i den första tändstiftsöppningen, och trycksätta cylindern.
4

Placera ventilfjäder kompressorn över den första ventilfjäder, fastspänning fjädern så lite som möjligt. Vrid handtaget på verktyget medurs för att trycka ihop fjädern. När ventilen djurhållaren är utsatt, knacka lätt på verktyget /våren med hammaren för att få bort målvakten. Avlägsna fästanordningen med magnet. Placera djurhållaren med motsvarande vipparmen. Lyft ventilen våren och kompressor ur huvudenheten, och försiktigt åt sidan.
5

Ta bort den gamla ventiltätningen. Det finns två olika typer, en O-ring typ och ett paraply typ. Släng den gamla ventiltätningen. Skjut in den nya tätningen över ventilen tills den sitter ordentligt på basen av ventilstyrning.
6

Sänk ventil våren och verktyg över ventilen och byt ut målvakten, vilket gör att den är ordentligt säten . Vrid handtaget på kompressorn verktyget motsols för att lossa fjädern. Du kanske måste utföra detta steg två gånger tills du får kläm på riktigt sitta målvakten.
7

Upprepa steg 3 till 6 på de återstående ventilerna. Det finns två ventiler per cylinder. Släpp trycket i luftinjektor efter den andra ventilen på varje cylinder.
8

tillbaka tändstiften genom att sätta dem i kontakten öppningar och vrida dem medurs för hand. Dra dem till cirka 15 foot-pounds. Byt ut ventilen rockers ovanpå rocker dubbar de kom ut på, och vrid medurs för hand till fingrarna. Dra åt rocker bultarna till 18 till 25 foot-pounds.
9

Rengör gamla packningen material från cylinderytor huvudet parning och ventilkåpan. Applicera en ljus sträng RTV svart på båda ytorna och sätt i packningen till ventilkåpan. Placera locket över topplocket, och sätt de kvarhållande bultarna. Dra åt bultarna för hand genom att vrida dem medurs. Dra dessa bultar till 12 till 15 foot-pounds. Sätt tillbaka tändkablarna och sadelgjord tråd eller uppfödaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61716.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.