Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Momentnyckel Reparationsanvisningar

Momentnycklar är oumbärlig när en bult eller skruv måste ha en specifik täthet men inte vara över åtdragna. Det är en enorm hjälp att veta att chansen att strippa en bult drastiskt reduceras vid användning av momentnyckel korrekt. Även om de inte alltid är helt exakt, eftersom de inte kan mäta skruvspänning eller mängden stretch i en bult innan misslyckande, de ger nära approximationer och är vida överlägsen gissa, när bolt täthet frågor. Den andra anledningen till att de kan vara avstängd är något som de behöver mindre omkalibrering. Saker du behöver
Torque kalibrering maskin
liten skruvmejsel
Ny gavel
Visa fler instruktioner
1

noggrannhet Kolla skiftnyckel på kalibrering maskinen genom både allmänt accepterade standarder, ASME B107.14 Hand momentverktyg (American Society of Mechanical Engineers) och ISO 6789 Handverktyg Torque Krav och provningsmetoder (International Organization for Standardization). Komplett båda testerna, eftersom de är något annorlunda.
2 Justera och efterkontroll är det säkraste sättet att slutföra smärre omräkningar.

Test ASME metoden först till 100 procent genom att sätta nyckeln på 100 procent och inte använda den tre gånger på kalibrering testaren. Återställ skiftnyckel till 20 procent och upprepa proceduren, då, vid 60 perecent, och slutligen tillbaka till 100 procent. Notera noggrannheten diskrepans med vart och ett av de tre proven.
3

Slutför ISO versionen av denna noggrannhet testet, med den enda skillnaden att du utför samma sekvens vid samma inställningar fem gånger per inställning i stället för tre gånger. Om avläsningarna är inom fem eller sex procent av den noggrannhet som krävs, inte kalibrera inte. Om de är bortom denna noggrannhet parameter, kalibrera tillräckligt för att föra dem tillbaka till noggrannhetsområde.
4

Kalibrera för mindre justering genom att sätta nyckeln ratten vid 20 procent av full skala. Använd en liten skruvmejsel för att bända bort locket /pluggen och ta bort pluggen från slutet av ratten. Testa skiftnyckeln igen på 20 procent nivå, vrida handtaget medurs för att höja eller moturs för att minska läsningen att korrigera /anpassa den.
5

in T-formade hex i T-formade facket på skiftnyckel ratten och lossa ställskruven tillräckligt för att låta dig arbeta med ratten. Dra ut ratten något och vrid den för att ställa in 0 till 20 procent på skalan. Den 0 och 20 procent varumärket bör vara exakt centrerade och dra åt ställskruven tillbaka
6 Hex skiftnycklar kan vara besvärliga att använda utan tillräcklig hävstång på föremål som inte är säkrade..

Avlägsna skalan infattningen på handtaget av nyckeln med användning av en 1/16 hex. Använd fingertoppen för att manuellt återställa skalan till den lägsta ökningen linje även med den lägsta ökningen. Sätt tillbaka frontpanelen och kontrollera avläsningarna vid testinställningar av 20, 60 och 100 procent. Placera en ny ersättare plugg i änden av nyckeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61217.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.