Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur förstå släpvagnskablage

Att förstå släpvagnskablage kräver att fordonets ledningar som är bogsering släpvagnen förstås också. Det är en okomplicerad process. Varje system har sin egen krets och varje krets har en egen säkring. Få det rätt, och allt fungerar som det ska. Få det fel och lampor som ska lysa kan vara svag, kanske blinkers fungerar inte eller blinkar för snabbt eller för långsamt, och säkringar kan blåsa så snabbt som de är installerade. Saker du behöver
testlampan
Spårskruvmejsel
stjärnskruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Slå på parken tänds. Detta är den enklaste kretsen att förstå. Batteri ström från batteriet till omkopplaren. Omkopplaren tillåter ström att flyta till lamporna där de glöd, då ström flyter tillbaka till batteriet. Detta är en komplett krets. Eventuella avbrott på vägen och lamporna fungerar inte. Trailer park lamporna är beroende av bilens batteri och strömbrytare. Om trailer park lamporna inte fungerar, kan det vara bara en av två problem, antingen släpvagnskablage är dåligt, eller ljuset är dåligt.
2

Shift bilen i omvänd. Ställ bromsen, vrid på nyckeln och kolla tillbaka upp lampor på fordonet. Om de arbetar, och släpet inte fungerar, det är samma princip, ledningar eller lamporna är dåliga. I själva verket är denna princip gäller för varje ljussystem på trailern: broms, blinkers, back-up och drift. Isolera varje krets, testa varje krets, och börja på det uppenbara;. Släpets lampor
3

Ta bort linsskyddet, och ta bort glödlampan. Undersök glödtråden, men ännu bättre, installera ett fungerande glödlampa. Ofta en tråd kan passera ett visuellt test och ändå vara defekt. Om problemet kvarstår efter att en inspektion är den näst mest troliga problem släpet kontakten på fordonet. Många gånger är trådarna slits, korroderat eller sliten. Byt ut kontakten om det behövs. Vid denna punkt, om ljuset i sig är bra, och inte skadade eller rostiga, och kontakten är bra, är det enda som finns kvar i ledningarna.
4

Reparera eller byt släpvagnskablage. Ofta är det lättare att köra en ny tråd än spår ner en trasig eller korroderade tråd i trailern kretsen. En god indikator på en defekt tråd är när släpvagnen kontakten är installerad och en krets aktiverad, en säkring löser ut. Exempelvis bromsljusen fungerar bra tills släpet är inkopplat. När dess anslutna, blåser bromsljus säkringen varje gång du bromsar. Chansen är dess i ledningar eller en mycket korroderad lampfattningen. Följ samma logiska process för varje krets.
5

Rengör marken kretsen. Om allt annat kollar och systemen allt arbete, inga säkringar slag, men hela systemet med lampor lyser mycket svagt och blinkers blinkar mycket långsamt eller inte alls, har marken misslyckats. Trailer kretsar delar alla en gemensam grund, antingen genom släpvagn bollen, eller en separat tråd som löper genom kontakten. Se till att den är ren, eller bra förbindelser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60728.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.