Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar ett Pitman Arm & spännhjulsarmen

Konventionell eller parallellogram, är styrningen annorlunda än kuggstångsdrivna styrning. Kuggstångsdrivna styrning använder inte en medlöpande eller pitman arm. Med konventionell styrning, ansluter pitman armen direkt till styrväxeln och överför styrning rörelse från ratten, genom rutan och styrlänkaget. Spännhjulsarmen förankrar den motsatta änden av kopplingen till korgramen. Båda armarna har smorda boll-och-socket fogar som misslyckas med tiden. Periodisk smörjning och kontroll av dessa objekt är viktig, och det är viktigt att byta dem vid de första tecknen på underlåtenhet att hjälpa förlänga däckens livslängd och säkerställa styrningen säkerhet. Saker du behöver
Avbitare
3/8-tums Hylsnyckelsats
Fork Tool Review Shop hammare
Wrench in
Pitman arm avdragare
Visa fler instruktioner
1

Ta bort sprinten som låser kronmuttern på plats där den ansluter till pitman armen till centrum länken. Centret länken är den längsta delen av styrlänkaget. Ta bort muttern med en hylsnyckel och sedan separera mitt länken från pitman armen genom att sätta en gaffel verktyg mellan armen och länken och slående gaffeln ordentligt med en butik hammare.
2

Ta bort stor låsmutter och låsbricka som håller pitman armen på botten spline på styrväxeln. Muttern är stor, och i vissa fall en luftdriven mutterdragare gör jobbet enklare än att använda en skiftnyckel. Skjut en pitman arm avdragare över axlarna på armen och dra åt centrumskruven mot konisk och splines styrspindeln. Fortsätt att dra åt skruven tills Pitman arm releaser.
3

Montera en ny pitman arm på spindeln. Det är indexerad och passar bara på ett sätt. Montera låsbrickan och muttern och drag fast. Sätt den gängade kulan-socket förlängning på pitman armen genom hålet i mitten länken och installera en ny kronmutter. Dra åt muttern med en hylsnyckel och infoga en ny saxpinne.
4

Avlägsna spännhjulsarmen genom att ta bort sprinten som håller bollen och uttaget på armen till den motsatta änden av centrum länken . Ta slottet muttern med en hylsnyckel och sätter gaffeln verktyget mellan armen och länken. Slå på maskinen stadigt med en butik hammare och separera armen från länken.
5

Ta bort de två fästskruvarna som håller spännhjulsarmen till bilens ram med hjälp av en hylsnyckel. I vissa fall bultarna kommer att snurra, så installera en skiftnyckel på fästmuttrarna att hålla dem på plats medan du vrider spärren. När bort, installera en ny spännhjulsarmen genom att vända på processen för borttagning. Var noga och installera den nya slottet mutter och saxpinne som medföljer nya spännhjulsarmen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61583.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.