Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en MINI Drive Shaft

Framhjulen på en MINI Cooper vrids av drivaxlarna-ibland kallas hälften schakt-som vrids av transmissionen. Dessa drivaxlar har drivknutar på vardera änden av dem, som är utformade för att möjliggöra artikulering av suspensionen liksom vridning av drivaxeln själv. Dessa CV lederna behöver underhåll, och att åtgärda dem måste du ta bort drivaxeln från bilen. Detta tar ungefär en timme att göra. Saker du behöver
Jack
Jack står
däck järn
dräneringskärlet
låsringen tång
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
bungee rep

Visa fler instruktioner
1

lyft framsidan av MINI Cooper med domkraften och sätta pallbockar under domkraften stödpunkter på sidorna av chassit bakom hjulen. Ta av hjulen med däcket järn.
2

Ta bort den främre muttern hjulnav i mitten av rotorn med 3/8-tums Ratchet och uttag. Placera drain pan under sändningen i mitten av fordonet. Ta avloppet bulten med Ratchet och möjliggör överföring att tömma.
3

Unbolt bromsoket från styrspindeln med en spärr och stöd oket av ett bungee rep. Skruva loss ABS-sensorn från styrspindeln med spärrfunktion. Unbolt Dragstång änden från styrspindeln med spärr, sedan göra samma sak för muttern på nedre kulleden från styrspindeln.
4

Ta bort låsringen från drivaxeln vid transmission med låsringen tång. Skruva loss staget från styrspindeln med spärrfunktion. Dra styrspindeln med drivaxeln bort från bilen för att dra ut den ur växellådan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60654.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.