Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter termostat i en 2003 Chevy Blazer

Om du använder din 2003 Chevy Blazer för bogsering eller off-road körning, har du märkt säkert hur åren har tagit en vägtull på kroppen, fjädring och även motorn . Men förbisett ett system i en Blazer är kylsystemet. Ofta när kylsystemet eller termostat misslyckas, signalerar det slutet på livet för Blazer eftersom det kan orsaka omfattande skador på motorn. Detta kan undvikas genom att byta ut den gamla termostaten med en ny. Saker du behöver
2003 Chevy Blazer termostat
RTV packning Maker Review liten hink
Wrench
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Ta bandet klämman som håller den övre termostaten slangen till termostaten insugningsröret med en skruvmejsel och dra slangen ut i insugningsröret. Töm frostskyddsmedel i slangen i en liten hink. Håll vätskan eftersom den kan återanvändas.
2

Ta bort skruvarna som håller termostathuset på Blazer s inloppsrör med en skiftnyckel och ställa bultarna åt sidan för senare återanvändning.

3

Dra termostathuset bort av insugningsröret genom att dra upp den. Ta bort det gamla papperet packningen komprimeras mellan termostathuset och insugningsröret. Dra termostaten ur insugningsröret genom att dra upp den.
4

Placera den nya termostaten tillbaka in i insugningsröret. Det är viktigt att termostaten är placerad med rätt ände riktad ut ur motorn. Termostaten kommer märkas "Top." Detta är slutet som skulle sticka ut ur motorn.
5

Lägg en sträng RTV packning maker på den yta där den gamla packningen var. Silikonet bör bilda en tätning mellan termostathuset och insugningsröret när reparationen är klar.
6

Placera termostathuset tillbaka på insugningsröret och skruva den på plats med hjälp av de gamla bultarna.
7

Skjut kylaren tillbaka slangen på termostaten intaget röret och dra åt den med bandet klämma och skruvmejsel.
8

Byt kylarvätska genom att hälla den i radiator via kylaren tanklocket eller radiator overflow tank.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60338.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.