Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter Booster vakuum broms i en 1996 Tahoe

Före uppfinningen av vakuum broms booster, var bromsar mycket svårare att fungera. Foot makten var allt som trycks bromsvätska i systemet, vilket gör det svårt att köra för långa perioder. Vakuumet bromsförstärkare använder vakuum från motorn för att göra att trycka på bromspedalen lättare. När vakuumet bromsservon går ut, du är tillbaka till manuella bromsar tills den ersätts. Saker du behöver
obestämd nyckel satt
skruvmejsel
3/8-tums ratchet, förlängning, universalkoppling och socket set
ersätter bromsservo
Visa mer instruktioner
1

pop huven. Unbolt huvudcylindern från bromsservon med en U-nyckel, dra sedan huvudcylindern bort av bromsservon, försiktigt så att inte böja bromsledningar. Koppla vakuumledningen till bromsen booster.
2

Crawl under instrumentbrädan och följ bromspedalen upp till där bromsen länksystemet ansluter till bromspedalen. Använd skruvmejsel för att ta bort fjäderklämman som håller kopplingen till pedalen, dra sedan kopplingen bort pedalstället.
3

Unbolt fyra bultarna som håller fast booster till brandväggen från under instrumentbrädan med 3/8-tums Ratchet, utbyggnad och uttag. Om det blir svårt att nå en av bultarna, använd kardanknuten på slutet av förlängningen för att få extra artikulation. Flytta till under huven och dra ut den gamla vakuum booster.
4

Sätt booster ersättningsbromsbeläggsats på brandväggen. Krypa under instrumentbrädan och skruva booster på brandväggen med 3/8-tums Ratchet, utbyggnad och uttag, och sätt tillbaka kopplingen till pedalen genom att trycka fjäderklämman tillbaka på pedalen.
5

Bolt huvudcylindern på bromsservon med en skiftnyckel. Anslut vakuum linjen på bromsservon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57769.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.