Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Fördelar med Stall omvandlare

De flesta förare kan berätta att deras fordon har en automatisk växellåda, men de kanske inte vet svaret om du frågar dem hur att överföringen fungerar. Automatiska växellådor tillåter förare att driva sina fordon utan att behöva trycka på en kopplingspedal och flytta varje gång bilen behöver växla. Den stall converter är en viktig komponent i en automatisk växellåda. Vad är en Stall Converter?

Ett stall Converter är också mer allmänt känd som en momentomvandlare. Uttrycket "stall converter" kommer från de kramade och stall förhindra funktioner som uppnås. Det är den komponent av din automatlåda som utför clutching funktion. Det är en rund anordning placerad mellan motorn och överföringen av din bil, och dess primära syfte är att låta motorn gå på tomgång medan transmissionen är inkopplad i en växel. Det finns flera fördelar med att ha ett fordon utrustat med ett stall omvandlare.
Ingen manuell koppling

stall converter bort behovet för föraren att använda en koppling för att driva fordonet. Utan stall converter, skulle du behöva manuellt ned en koppling för att din sändning att flytta in i växeln.
Snabbare acceleration

inre komponenter omvandlaren arbeta tillsammans för att multiplicera beloppet för momentet genererat mellan motorn och transmissionen. Momentomvandlaren fungerar ungefär som en reduktionsväxel, som den interna impellern snurrar snabbare än turbinen, genererar det ytterligare effekt som kan användas för att ge snabbare start och acceleration Addera Convenience

flesta förare är omedvetna om vad deras automatlåda och dess stall converter gör som de kör sin bil. Detta är förmodligen den absolut största fördelen ett stall omvandlaren har. Det tillåter förare att bara köra, utan att oroa vilken växel deras sändning är på take-off eller att behöva trycka på en koppling för att skifta. Den stall omvandlare möjliggör överföring att gå genom växlarna utan förarens hjälp, låta honom ägna mer uppmärksamhet åt de vägar och trafik snarare än den mekaniska driften av sitt fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62061.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.