Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter resårfjädrama på en 1991 Cougar

De spiralfjädrar på ditt 1991 Mercury Cougar hjälpa bilens fjädring absorbera stötar som orsakas av oregelbundenheter i ytan på vägbanan. De spiralfjädrar hjälper också kontroll rida eller kroppslängd. Ett tecken på att du behöver byta din spiralfjädrar är att fordonet sitter märkbart lägre än tidigare. Ett annat tecken är att upphävandet skulle bottna under körning. Om någon av dessa är fallet, bör spiralfjädrar på din Cougar bytas. Saker du behöver
Jack Sida 2 Jack står Sida 2 hjulblock
Momentnyckel
Lug skiftnyckel
Hylsnyckelsats
Ratchet
Wrench in
Suspension spole fjäderspännare Tool Review Replacement spiralfjädrar
Visa fler instruktioner
1

block Placera hjulet framför och bakom ena bakhjulet. Lås upp och höja huven. Ta bort de skyddande stövlar och rida kontakter kontroll och rör om så utrustad.
2

Lossa de främre muttrarna genom att vrida dem moturs med rörtång. Ta inte bort dem. Placera domkraften under främre ramen tvärbalk och höja fordonet tills framhjulen är fria från marken. Placera pallbockar till endera sidan av domkraft och sänka bilen på läktaren.
3

bort hjulen genom att vrida muttrarna moturs för hand eller med rörtång. Leta upp domkraften under den undre länkarm och höja uttaget för att stödja kontrollgruppen.
4

Vrid skruvarna på den övre strut kragen och montera, vrida moturs med en skiftnyckel eller hylsa och spärrskaft. Ta bort muttrarna och krage skylt /sigill från den övre strut monteringstappar. Vrid den undre staget monteras moturs med Ratchet och uttag medan du håller den med skiftnyckeln. Avlägsna bulten. Sänk domkraften och ta bort staget.
5

Placera verktyget våren kompressorn på spiralfjädern och komprimera fjädern 02:58 inches. Ta bort övre locket muttern genom att vrida den moturs med en spärr och uttag. Den gängade stången av staget kan hållas med en liten skiftnyckel medan kappmuttern bryts loss med hjälp av en skiftnyckel. Avlägsna den övre lockenheten. Mät höjden av fjädern. Släpp spänningen på fjädern och ta bort kompressorn verktyget.
6

Placera kompressorn verktyget om ersättande spolen och komprimera fjädern tills fjädern är höjden mätt i föregående steg. Placera den komprimerade fjädern på fjäderbenet och montera den övre locket under våren. Trä kappmuttern på toppen av stöttan genom att vrida det medurs tills tät. Släpp spänningen på spiralfjädern och ta bort kompressorn verktyget.
7

Placera den nedre änden av staget ordentligt på den nedre länkarmen och sätt den nedre fästskruven. Vrid medurs för hand tills fingrarna. Höj kontrollgruppen med domkraft och samtidigt styra de övre monteringsnitarna i hålen. Återmontera glidsulan /platta och tråd muttrarna på plats genom att vrida dem medurs för hand tills fingrarna.
8

Upprepa ovanstående steg på andra sidan. Byt hjulen och tråd muttrarna på bultarna genom att vrida dem medurs tills fingrarna. Snug muttrarna mot hjulen med hjälp av rörtång.
9

Placera domkraften under främre tvärbalk och lyfter bilen tills den är fri från domkraften. Avlägsna domkraften och sänka bilen.
10

Vridmoment åt muttrarna med 95 foot-pounds. Dra de övre bultarna till 17-22 fot-pounds. Dra det nedre fästet bulten till mellan 125 och 170 foot-pounds. Återanslut ställdon rida och vridmoment dem till 28-39 fot-pounds. Gör detta på båda sidor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61861.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.