Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur till Ändra Toyota 4Runner trumbromsar

Toyota 4Runner är utrustad med trumbromsar och skor, förutom skivbromsar och bromsok, trumbromsar arbeta med parkeringsbromsen. Om du behöver ändra de trumbromsar måste du ta bort bromsskivorna för att komma åt dem. Ändra trumbromsar är en komplex och potentiellt farlig uppgift på grund av de multipla våren inblandade komponenter. Använd extrem försiktighet och rådgöra med din mekaniker i förväg, om det alls är möjligt. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Däck järn
Wrench
Coat hangar eller tråd
Krita /färg
Spetstång
Bromsblocksskor
U-clip
Liten spårskruvmejsel
Visa fler instruktioner
Öppna trumbromsar
1

Höj lastbilens bakre änden och stödja den på pallbockar , ta sedan bort de bakre hjulen med bilens däck järn.
2

bort bromsoket s bultar med en skiftnyckel. Lyft tjocklek från fästet och skjuta den på en säker plats med en bit kraftig tråd, och se till att bromsoket inte hänger med slangen. Addera 3

Unbolt och ta bort bromsok monteringsfäste från skivan.
4

Mark skivans förhållande till navet med färg eller krita, dra sedan skivan från dubbar. Addera Demontering av bromsbackar

5

Ta bort de två övre returfjädersystem och lägre avkastning våren från trumbromsanordning, fatta tag i dem med tång för att ta bort dem från ankaret och skor. Dra justeranordning ur botten.
6

Tryck på fjäderhållaren för främre skon nedhållarfjäder, med hjälp av tång och vrid den 90 grader för att frigöra den från stiftet, då bort den främre skon med fjäder, hållare och fjädersäte.
7

bort staget och fjädern från den bakre skon, upprepa föregående steg för att ta bort den bakre skon.
8

Pop från U-klippet från den bakre skons pivottapp att ta bort spaken från skon. Se till att du behåller brickan under klippet utan att skada den.
Installation
9

Applicera ett tunt lager högtemperaturfett till platser där skorna uppfyller stödplattan och ankaret. Applicera en mycket liten mängd fett på nya bromsback s tapp.
10

Anslut spaken till ersättning bakre skon med tång och en ny U-klippet, placera brickan under clip.
11

Montera varje skons nedhållarfjädern och stiftet på fästplattan och komprimera fjädern med hjälp av en slitsad verktyg. Placera varje sko på plats, ställer upp varje skons slits och hål med stiftet och fliken i nedhållarfjädern sits.
12

Sprid de övre ändarna av skorna isär och montera staget och våren mellan skorna. Montera justeraren i den nedre änden av bromsen.
13

Anslut returfjädrarna på bromsbackarna och ankare, med hjälp av tång, börjar med lägre avkastning våren och sedan gå vidare till den bakre och främre övre fjädrar.
efter installation
14

Anslut bromsskiva på navet och använda två muttrarna och brickorna för att tillfälligt säkra den.

15

Vrid inställningsratten malteserhjulet på bromsbackanordningen, med hjälp av en liten skruvmejsel i tillgången hålet. När du har justerat hjulet så att bromsskivan inte kommer att vända, vända hjulet skaderegleraren med cirka åtta skåror. Använda deras
16

Re-installera bromsok monteringsfäste och sedan bromsok, bultar och skiftnyckel.
17

Montera hjulen och sänk lastbil efter byte av bromsar på båda sidor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57944.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.