Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter ventilskaftstätningar Olja

Tillkomsten av toppventilsmotom förde med sig flera problem. Ett sådant problem var att när inloppsventilen öppnas skulle kolven dra oljan ned ventilskaftet in i cylindern. Oljan skulle blandas med luft och bränsle och bränna. Motorn skulle då röker, vilket kan göra att konsumera olja. Ventil tätningar används för att blockera den direkta dragningen ner ventilens stammen. Vissa sälar ser ut som små paraplyer med hål i dem, medan vissa är bara lite O-ringar som glider över skaftet. Saker du behöver
Skyddsglasögon
tändstiftsnyckel
Märkpenna
Hylsnyckelsats
Assistant Review Tändstift
36-inches av 1/4-tums nylonrep
Ventilfjäder komprimera Tool Review Disponibel butik trasor
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet.
2

Avlägsna tändstiften från motorn, med nyckeln tändstiftet. Markera tändkablarna så att de lätt kan kopplas till deras respekterade tändstift under återmontering.
3

bort ventilen täcker med en liten hylsa och spärrskaft. Långsamt rotera motorn för hand i samma riktning som det körs, medan någon din assistent håller fingret över nummer ett tändstiftshålet tills kompressionen känns. När komprimering är känt, ta nollinjen på harmonisk balansaxel inom en tum av att anpassa tidpunkten märket på motorn.
4

Klipp en pappersremsa en tum bred. Vira papper runt den harmoniska balansaxel och markera det så att det kan skäras exakt samma omkrets som balansblock. Mät pappersremsa och sedan dividera mätningen med antalet cylindrar i motorn. Markera dessa graderingar på papperet. Om motorn är en fyrcylindrig, bara vika pappret två gånger och markera de veck som graderingar. Om motorn är en åtta cylinder, vik pappret fyra gånger och markera veck. Tejpa pappret till den harmoniska balancer med de två ändarna av papperet vid nollinjen på balansblock.
5

Skjut alla men två inches av 1/4-tums nylonrep i cylindern. Vrid motorn för hand tills repet inuti cylindern är inklämt mellan kolven och ventilerna. Den nylonrep håller ventilerna från att falla in i cylindern.
6

bort vipparmarna från ventilerna på cylinder nummer ett. Räkna det exakta antalet varv på muttrarna vipparm och spela in siffrorna för enkelt utbyte. Kläm fast kompressorn ventilfjädern på översidan av ventilen fjäderbricka och komprimera fjädern. Tryck ned på kompressorn och dra försiktigt bort de delade ventil djurhållare. Var mycket noga med att inte släppa ventilen djurhållare i motorn. Ta bort ventilen våren. Dra ut den gamla tätningen från ventilskaftet och ersätta den med en ny ventil tätning.
7

Placera ventilfjäder som är fortfarande på våren kompressorn tillbaka på ventilspindeln. Placera de två djurhållare delade ventil i den avsmalnande ventil fjäderbricka. Dra upp kompressorn ventilfjäder att tvinga brickan som sittplats djurhållare delade ventil. Sakta lossa ventilen kompressorn tills fjädern är uppburen mellan ventilen djurhållare och topplocket. Upprepa detta steg med den andra ventilen på denna cylinder så båda ventilerna tätningarna ersätts. Sätt tillbaka vipparmarna och nötter justerskruvar.
8

Tillbaka upp motorn tillräckliga för att undanröja nylonrep från cylindern. Efter avlägsnande av repet, rotera motorn för hand i samma riktning som motorn går, tills tidpunkten pekaren är inom en tum av nästa inriktningsmarkeringen på papper tejpade till balancer. Konsultera servicemanualen för tändföljd på din specifika motor och skjuta alla men två inches av nylonrep i cylindern som följer cylinder nummer ett. Vrid motorn tills repet är inklämt mellan kolven och båda ventilerna och upprepa steg 6 och 7. Följ denna procedur tills alla ventiltätningar ersätts.
9

Kontrollera packningen ventilkåpan för skador. Om packningen är skadad byt dem. Sätt tillbaka ventilen täcker på topplocken och dra åt. Sätt tillbaka tändstiften och sladdar plugg på rätt tändstift. Byt ut negativa batteripolen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61830.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.