Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar Front bromsoken

I artikeln beskrivs 8 steg för att byta bromsok på de främre bromsarna. Saker du behöver
skiftnycklar
Brake Fluid
Nya Skjutmått
Jack och står
Lug Wrench
Tvingfäste
Visa fler instruktioner

1

Byta främre bromsok på din bil är inte det tuffaste jobbet i världen. Det kan ha en del svåra stunder, och det är ofta ett smutsigt jobb. Om du inte stressa jobbet, kan det vara ganska enkelt och spara flera dollar över att betala för att få det gjort. Starta jobbet genom att köpa nya bromsok och avrundning upp dina skiftnycklar, bromsvätska, rörtång, jack, och montrar.

Bryt klackarna muttrarna på första hjulet löst, men inte ta bort dem.
< p> Placera domkraften under bilen och höja däcket från marken. Det är en bra idé att gå vidare och lyfter bilen nog att glida din monter på plats och sänka bilen på det medan domkraften i position under bilen. Slutför lossnar och ta bort muttrarna. När dessa har tagits bort, lyfter däcket och hjulet på bilen och rulla ur vägen för nu.
2

Du är nu redo att ta bort brytlinjen från bromsoket.

Placera ett kärl under baksidan av rotorn och bromsaggregatet att fånga bromsvätskan som kommer att sippra ut när du tar bort bromsslang från oket. Lämna locket på bromsvätskebehållaren att bromsa läckage av vätska under bytet.
P Det är vanligtvis en kort bit gummislang strax ovanför bromsoket. Om det är det, fast den stängs för att spara bromsvätska och förhindra överflödig luft från att komma in på linjen. Använd en fast nyckel och ta bort bromsen linje från baksidan av bromsok där den skruvas in i enheten. Försiktigt svänga bromsledningen tillbaka eller åt sidan och ur vägen. Du vill inte sätta en knut i denna linje eller du kanske måste köra en ny från huvudcylindern hela vägen till bromsoket. Placera pannan för att fånga upp vätskan droppar från denna linje.
3

Demontera skruvarna som håller bromsoket på plats.
P Det finns flera sorter av fästelement som håller bromsok på plats på bilar och lastbilar. Du kan behöva pröva det nya bromsok att vara säker på vad dessa fästen ser ut och vart de går. När fästelement tas bort, ställ dem åt sidan eftersom de kommer att behövas för att ansluta den nya bromsok när det är dags.
4

Du måste komprimera bromsok för att få bort det av rotorn.

På vissa bilar, är allt som behövs för att dra bromsok fram och trycket mot Roto kommer att vara tillräckligt för att driva cylindern tillbaka i bromsoket. Om detta inte fungerar, kan du använda ett "C" klämma nå från baksidan till framsidan av bromsok och tryck cylindern när du drar åt den "C" klämma. En stor par kanal lås kommer att göra samma sak snabbare för det mesta. Lyft bromsok från rotorn och ställ den åt sidan.
5

Montera nya bromsbelägg när du byter bromsok.

Bromsbelägg är relativt billiga. Detta är en bra tid att ändra dem när det är enkelt att göra. Bara glida de nya dynorna i läge innan bromsok tillbaka på bilen. Nu kommer du att ha gjort en broms jobb samtidigt som ersätter en felaktig tjocklek. När bromsbeläggen är på plats, skjut bromsok på plats. Byt fästen för att fästa tjocklek på rotorn.
6

Ta bort plastpluggen och skruva bromsledningen på plats på nya bromsok. När bromsen linje är säker

, lossa bleeder på baksidan av bromsok att tillåta bromsvätska att börja fylla bromsok cylindern. Övervaka bromsvätskebehållaren och hålla den fylld. Detta kommer att förhindra att luftbubblor kommer in i bromsledningen. Detta kan orsaka bromsfel när du börjar köra fordonet. Låt gravitationen att dra vätska genom linjen tills är löper fritt från bleeder. Dra bleeder och sätt på locket på oljebehållaren.
7

Pump bromsarna flera gånger tills pedalen verkar fullt och fast.

Fyll oljebehållaren och sätt tillbaka locket på den. Inspektera nya bromsok och bromsar för att se till att det inte finns några läckor och bromsarna sitter ordentligt på plats. Lyft däcket tillbaka i position sitter på klackarna. Skruva fast muttrarna på bultarna tills alla har ersatts. Lyft upp bilen tillräckligt för att ta bort stativet. Sänk domkraften tills däcket får god kontakt med trottoaren. Dra åt muttrarna och avsluta lägre domkraften och ta bort den. Byt ut navkapseln om det finns ett. Lägg bort din utrustning och verktyg.

Ta bilen till en långsam hastighet provkörning.
P Detta är att se till att bromsarna fungerar. Bilen ska sluta snabbt och smidigt. Detta bör slutföra jobbet. Bilen är klar för gatan. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57262.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.