Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Delar av en motorcykel

En motorcykel är inte bara en transport, är det ofta en livsstil. Även om en motorcykel är inte så sofistikerat tekniskt som en personbil, är det fortfarande ett komplext system, som består av hundratals delar, många av dem high-tech. Däremot behöver du inte vara en motorcykel mekaniker för att förstå hur de viktigaste delarna av en motorcykel arbete. Ram och fjädring

Ramar för motorcyklar är oftast gjorda av stål eller aluminium. Vid ramens framsida, har huvudet röret den vertikala strukturen (framgaffel), som fäster styret till framhjulet. De flesta mc-modellerna har sina fram-och bakvagn ligger strax ovanför hjulen eller inne gafflarna på motorcykel.
Drivlina

Drivlinan är den mekanism som driver motorcykeln . Hit hör den, förgasaren (där luft och bränsle blandas) och transmissionen. Motorn är typiskt monterad under förarsätet. Motorn förmedlar kraften via överföring till det bakre drivhjulet.
Hjul

som motorcyklar "ramar är hjulen också typiskt gjord av stål eller aluminium. I många modeller, bakhjulen är något större än framhjulen. Bromsarna på moderna motorcyklar är oftast drivs av ett hydrauliskt system, som styrs av antingen fot spakar eller styret.
Övriga delar

Motorcyklar även ett brett utbud av andra delar. De omfattar elektriska apparater (hastighetsmätare, varvräknare, vägmätare, strålkastare, bakljus, bromsljus), högteknologiska komponenter (GPS-navigationssystem, radio), gastankar, avgassystem och ett brett utbud av mindre delar.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60790.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.