Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort Hubbar hjullager på en Toyota Celica 1.6L

Den bakre upphängningen på en Toyota Celica utrustad med en 1.6L motor använder ett bakre nav att låta bakhjulen att vända. Dessa hubbar har en betydelse som tillåter rotation att hända. När lagret börjar ta upp, då de bakre hjulen inte roterar, och som kan orsaka hjulet att låsa upp. Innan det händer, måste du ta bort de bakre naven hjullager från bilen, vilket borde ta ungefär en timme. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
stoppklossar
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
J krok
skiftnyckel set
2-armad lageravdragare
Hammer
Spetsmejsel
bänk skruvstäd
Visa fler instruktioner
1

Lossa bakhjulet klackarna med däcket järn, sedan lägga stoppklossar runt framhjulen. Lyft upp den bakre delen av Celica med domkraften och sätta jack står under den bakre tvärbalken. Ta bort drivhjulen med däck järn.
2

Unbolt bromsoket från knogen med 3/8-tums Ratchet och uttag, sedan hänga bromsok på fjäderben med J-krok. Drag av rotorn från navets.
3

Unbolt lägre länkarm bakifrån knogen med 3/8-tums Ratchet och uttag och en skiftnyckel. Skruva loss staget från knogen med 3/8-tums Ratchet och uttag och en fast nyckel och dra sedan knoge bort från bilen.
4

Montera knogen i skruvstycke. Ta ut insatsen - den bucklig partiet - på navet muttern med hammare och spetsiga mejsel. Unbolt navmuttern från knogen med 3/8-tums Ratchet och uttag.
5

Dra av lagerbanan från navet med hjälp av 2-armad avdragare.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61569.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.