Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Vad kan vara fel med Bromsar: bromsbeläggen Är OK, men bilen stannar inte Well

Modern broms system fungerar enligt samma grundprincip som de har använts sedan 1890-talet: gäller friktion mot hjulet och stannar fordonet. Men till skillnad från de träklossar används på 1890-talet, moderna fordon använder bromsbelägg som trycks mot en roterande metallskiva - rotor - för att stoppa fordonet. Det finns fem huvudsakliga skäl, bortsett från slitna bromsbelägg, kan det orsaka att bilen inte att sluta väl. Misslyckades Huvudcylinder

huvudcylinder är hjärtat i bilens bromssystem. Det skapar det tryck som behövs för att trycka bromsbeläggen eller skor mot rotorer eller trummor. Om en tätning i huvudcylindern börjar svika, kan trycket i bromssystemet inte vara tillräckligt hög för att skapa den friktion som behövs för att stoppa fordonet. Denna brist på friktion kan orsaka din bil att inte sluta så bra som det brukar. När detta inträffar, måste du bygga om eller byta huvudcylindern.
Misslyckades Bromsok av hjulcylinder

Beroende på vilken typ av bromssystem ditt fordon har installerats - trumma eller skiva - bromsok eller hjulcylinder Tryck friktionskomponenter - pads eller skor - mot skivan eller trumman. Om en av de två komponenterna utvecklar en liten läcka, eller griper, kommer detta leda till att fordonet inte sluta så bra som det normalt skulle. Beroende på orsaken till felet, kan du bygga antingen eller byta ut den trasiga hjulcylinder eller bromsok.
Bromsledningar och slangar

bromsledningar är metall linjer som går från huvudcylindern, under bilen, ansluter till gummislangar som levererar trycksatt bromsvätska till oket. Om någon av dessa linjer eller slangar börjar läcka, orsakar det en förlust av tryck i bromssystemet, vilket resulterar i dålig bromssystemet prestanda.

Annat problem skapas av kollapsen av en linje eller slang. Om en linje eller slang kollapsar, kan bromsvätskan inte effektivt strömma till bromsok eller cylindrar hjul, vilket orsakar dålig bromsverkan. Byta läckande eller kollapsade linjen är det enda botemedlet i denna situation.
Glasade Rotorer

Bromssystemet kräver en hel del friktion att stoppa bilen. Medlemsavgifter till detta behov av friktion, måste dynorna och rotorer har en grov yta för att skapa maximal friktion. Över tiden, kan värme och friktion få rotorn att glaze - utveckla en spegelblank glans och slät yta - vilket inte är en optimal friktionsyta för dynorna till grepp. I svåra fall kan detta leda till en betydande minskning av bromsverkan. Resurfacing eller byta rotorn är det enda sättet att åtgärda detta problem.
Luft i bromssystemet

De hydrauliska system som används av moderna fordon är känsliga för även de minsta mängd luft som finns i dessa slutna system. Små luftbubblor kan orsaka plötsliga minskningar av hydrauliskt tryck, vilket kan resultera i längre bromssträckor - även en total förlust av bromsarna. Bromssystemet har en luftventil på varje bromsok eller hjulcylinder, så detta tillstånd kan avhjälpas genom att blöda luft ur systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59249.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.