Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter den främre bromsen rotorer på en Honda Civic

Honda Civic är tillverkad med främre skivbromsar som använder en trycksatt hydrauliskt bromsok att tillämpa friktion till en snurrande rotor med pad material. Rotorn måste återuppstått eller bytas ut med jämna mellanrum. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kan ersätta rotorn på en Civic i cirka trettio minuter. Saker du behöver
Ordet jack
Jack stå
Hylsnyckelsats
rörtång
Skruvmejslar
Bromsvätska
dräneringskärlet
Visa fler instruktioner

1

Lyft Civic vid ratten genom att placera domkraft huvudet under en rambalk och pumpa spaken tills hjulet är i luften. Placera en pallbock på ramen järnväg, nära huvudet av domkraft för stöd. Avlägsna hjulet genom att vrida lug moturs nötter. Placera hjulet åt sidan.
2

Inspektera bromsen för skador eller skräp, och ta sedan bort bromsoket genom att vrida de två bakre fäste motsols bultar. Efter uttagningen kommer tjockleken glida av rotorn. Fäst den med kontrollgruppen och inte låta den dingla med bromsledningarna. Dynorna kommer att komma ut för hand eller kan försiktigt bändas ut med en skruvmejsel. Tjockleken kolvarna kan kräva en klämma för att hindra dem från att expandera, men detta förfarande innefattar en öppning systemet vid huvudcylindern och kolvarna kommer inte att ge mycket motstånd mot kompression under installationen.
3

Drag av rotorn fri från navet. Utan bromsok att hålla den på plats rotorn kommer att dra rakt bort från bromsanordningen. Dyka upp igen rotorn och återanvända den om materialet uppfyller säkerhetsföreskrifterna för tjocklek. Den verkstad som skulle vrida rotorn kan mäta det innan renovering det.
4

Placera den nya eller återuppstått rotorn på navet. Placera nya friktionsbelägg i tjocklek och skjut bromsok tillbaka på rotorn. Vrid de bakre Montera skruvar medsols för att fästa bromsoket.
5

Lokalisera utrensning nippeln på baksidan av bromsok och vrid den moturs för att öppna fluidsystemet för dränering. Placera ett uppsamlingskärl under bröstvårtan för att fånga upp vätskan. Öppna huvudcylindern, sitter under huven på förarsidan brandvägg, och häll i bromsvätska medan du trycker på bromspedalen (kan kräva två personer). De flesta modeller har ett genomskinligt huvudcylinder med ett svart lock som antingen dyker upp eller vänder motsols. Vätskan rinner ut till den öppna nippeln, trycka luften och förorenade vätskan ut med det. När vätskan är ren och inte har bubblor i den, stäng nippeln genom att vrida den medurs. Toppa huvudcylindern med rätt mängd vätska.
6

Byt hjulet genom att vrida lug medurs nötter, i ett omväxlande mönster. Flytta stödbenet och sänka bilen från golvet uttaget genom att vrida trycket moturs.
7

Upprepa hela proceduren på motsatt hjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57521.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.