Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bakpartiet Bromstrumma på en 2000 Ford Focus

Även om de flesta bilar från 2010 har skivbromsar fram, det finns fortfarande några bilar och lastbilar som använder trumbromsar på bakhjulen. Trumbroms bromsa bilen ner när bromsbackarna pressas mot insidan av trumman, i motsats till skivbromsar, vilka har exteriör monterade bromsok som trycker bromsbeläggen mot en rotor. Din 2000 Focus levereras som standard med bakre trumbromsar. Den trumsammansättningen måste tas bort innan någon broms underhåll kan göras på de bakre bromsarna. Saker du behöver Sida 2 Stoppklossar
Ordet jack Sida 2 Jack står
rörtång
13mm socket
Ratchet skiftnyckel
ersätter broms trummor
Show Fler Instruktioner
1

Place stoppklossar under främre hjulen på din Focus. Lyft den bakre delen av bilen med en domkraft och placera pallbockar under bakre rambalkar. Sänk domkraft så att den bakre delen av bilen vilar på pallbockar och de bakre hjulen är upplyfta från marken.
2

Ta bort drivhjulen genom att lossa och ta bort muttrarna med en rörtång . Placera hjulen ur din omedelbara arbetsområdet.
3

krypa under bilen och leta de fyra skruvarna som håller fast bromstrumman navenheten på den inre sidan av hjulnavet, bakom den bakre stötdämparen. Lossa och ta bort de fyra skruvarna med en 13 mm hylsa fäst en spärrnyckel, vända i en moturs riktning. Placera skruvarna åt sidan.
4

Koppla låsningsfria bromsar sele sensorkablarna från den inre sidan av den bakre hjulnavet genom att dra den rakt ut från kontakten. Hoppa över det här steget om ditt fokus inte har låsningsfria bromsar.
5

Dra bromstrumman rakt ut och bort från bilen för att ta bort det.
6

Upprepa steg 3 till 5 för att ta bort den andra bakre bromstrumman.
7

Installera en ny bromstrumma genom att trycka den på hjulnavet, över bromsbackarna. Dra åt de fyra fästbultarna från under bilen med en 13mm hylsa och spärrskaft. Anslut ABS-sensorn igen tills den sitter ordentligt. Byt bakhjulen och dra åt muttrarna. Höj den bakre delen av bilen och ta bort domkraften. Sänk bilen. Ta bort stoppklossar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57936.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.