Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort naven på en 4X4 Chevy

Fyra-by-fyra Chevrolet lastbilar är utrustade med hjulnav på framvagnen som tillåter framhjulen att snurra med front-drivaxlarna. Som miles få sätta på näven, de börjar att bryta ner och eftersom de innehåller tätade lager, finns det inget sätt att fixa dem om de bryter. Istället naven måste först avlägsnas från Chevrolet, som tar mindre än 30 minuter att utföra. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
brytjärnet
Hammer
skruvmejsel
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
J krok
obestämd nyckel satt
Visa fler instruktioner
1

Använd däck järn för att bryta loss framhjulet klackarna. Sätt huvudet av domkraften under främre tvärbalken på Chevrolet. Lyft jack fram tills framhjulen lossnar från marken. Ställ domkraften står på en höjd som håller hjulen från marken, skjut dem under ramen. Sänk domkraften så vikten av lastbilen stöds av läktaren, sedan ta av hjulen resten av vägen med däck järn.
2

Ta bort dammskyddet på framvagnen med skruvmejsel och hammare. Använd spett för att hålla den främre rotorn stadig, utnyttja bändjärn mot navet dubbar. Avlägsna axelbulten på mitten av rotorn med 1/2-tums Ratchet och uttag.
3

Ta ut bultarna som håller bromsoket till styrspindeln och använd 1 /2-tums Ratchet och uttag. Häng bromsoket genom ramen eller annan närliggande upphängningspunkt med j kroken, och se till att hålla bromsledningar anslutna till bromsok och inte är vriden eller böjd. Ta rotorn bort av navet.
4

Vrid styrspindeln åt sidan så att du kan komma åt skruvarna på baksidan. Ta ut skruvarna med en kombination av en fast nyckel och 1/2-tums Ratchet och uttag, beroende på vad du kan passa bakom knogen. Dra navet rakt ut ur styrspindeln med båda händerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61568.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.