Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Orsakerna till misslyckandet med en vevstake

Förbindningsstången förbinder kolvarna till vevaxeln. Den omvandlar linjär rörelse hos kolvarna till roterande rörelse av vevaxeln. På varje slag, är vevstaken sträcks och komprimeras. Detta tryck, plus andra faktorer, kan orsaka att vevstaken att bryta. Den brutna staven kan gå igenom motorblocket helt ruinera motorn - ". Kasta en stav" ett tillstånd som kallas Trötthet

Trötthet är den främsta orsaken till trasiga vevstakar - speciellt i äldre motorer. Konstanten kompression under arbetsslaget och sträckning under avgasslaget, över tusentals gånger per minut, bär småningom metallen ut och det blir sprött och slutligen bryter. Om oljan är låg eller smutsigt det kan påskynda denna process. Köra motorn varm kan också påskynda processen. Ibland kan en ganska ny motor kan ha trött vevstakar om det är en ombyggd motor och mekaniker begagnade billiga delar eller fel delar till motorn.
Pin Underlåtenhet

Stiftet som förbinder vevstaken till kolven (kallas kolvbult, kolvbult eller kolvtapp) får mycket slitage. Om detta stift snäpper vevstaken inte längre är ansluten till motorn. För vissa motorer detta resulterar i katastrofala motorbortfall - Förbindningsstången går genom motorblocket eller vevaxeln är böjd - men för vissa motorer är det bara orsakar en dramatisk förlust av makt. Om motorn stoppas omedelbart efter att PIN raster kan det vara möjligt att spara motorn.
Över Revving

Over varvar är den främsta orsaken till att ansluta rod misslyckanden i nya och högpresterande motorer. Om varvräknaren slår den röda - även kortvarigt - sambandet spön riskerar att bryta. Detta beror på att de krafter som verkar på en vevstake öka dramatiskt vid höga varvtal. Det spelar ingen roll om varvräknaren går in i det röda eftersom bilen färdas med hög hastighet, går för fort i en låg växel eller helt enkelt går för fort eftersom gaspedalen trycks för långt när bilen är i neutralläge- -stressen är helt enkelt för hög vid extremt höga varvtal. Addera vattenlås

vattenlås är en deformation av vevstaken uppstår när vatten kommer in i kolvens kammare. Detta händer oftast efter att bilen körts genom djupt vatten, såsom en översvämmad gata. Om bara lite vatten kommer in i cylindern bilen gör en knackning eller knacka ljud och det kan repareras (har vatten som tas ut och de packningar utbytta), men om tillräckligt med vatten får i cylindern att den tar upp allt tillgängligt utrymme vid gnista tid, kommer vevstaken böjas eller knäppa. Vattenlås är mycket vanligare i båtar än i bilar eftersom båtarna är alltid drivs runt vatten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60827.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.