Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort vatten från en sändning

Vatten insidan av en automatisk växellåda är mycket destruktiva. Om den lämnas oadresserad kommer friktionsplattorna i transmissionen separera och sändningen flyttas inte längre i några växlar. Det enda alternativet är att snabbt serva och spola växellådan med nya transmissionsolja, och i vissa fall - i synnerhet om överföringen är stora och används bakom en V-8 motor - denna process kommer att kräva flera dussin liter vätska. Saker du behöver
Jack
Jack står
3/8-tums Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Aerosol bromsrengöringsmedel
Packning skrapa
Visa fler instruktioner

1

Palla upp fordonet och placera pallbockar under ramen. Sänk fordonet på läktaren och använda en hylsnyckel för att ta bort pannan transmission tjänsten. Låt överföringen rinna så mycket av den mjölkaktig vätska som är förorenad med vatten som möjligt. Ta bort transmissionskåpan filtret, om tillgängliga, liksom.
2

Spraya det gamla filtret med aerosol broms renare och installera om den. Rengör gamla packningen bort av överföring pan med en packning skrapa, installera en ny packning och installera om överföring pan.
3

Höj huven på bilen och ta bort den nedre kylaren växellådsolja linje som går till kylaren. Placera en del av gummislang över linjen och dra linjen till ett uppsamlingskärl. Lägg 06:55 liter ny vätska till transmissionen, baserat på tillverkarens service-rekommendationerna.
4

Starta motorn och låt den gå i flera minuter medan döma av mängden transmissionsolja som släpps in i tråget. När fem till sju liter vätska släpps, stäng av motorn och lägga till ytterligare vätska till transmissionen. Fortsätt tills vätskan som släpps är inte längre mjölkig.
5

tillbaka den nedre raden överföring svalare. Ta bort pannan överföringstjänst och ersätta den gamla transmissionen filtret med ett nytt. Installera om överföring pan. Fyll växellådan med den rekommenderade mängden av ny transmissionsolja. Avlägsna domkraften och sänka bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61581.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.