Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar Bromsbelägg bak på en 2005 Accord

Den 2005 Honda Accord presenterade antingen bak trumbromsar med skor eller bak skivbromsar med kuddar. De bakre kuddar är mindre än de främre bromsbelägg men endast ge ca 30 procent bromsförmåga för sedan import. På grund av detta, kommer att ersätta dem att vara mindre ofta än de främre bromsbeläggen. Och till skillnad från de främre bromsoken, de bakre bromsok kräver ett speciellt verktyg för att komprimera kolven för att ge rummet som krävs för de tjockare ersättande dynorna. Saker du behöver
bromsvätska sugverktyg
Wheel kil
Hjulmutternyckel
Bil jack
stödbenet (er) från Metric sluten skiftnyckel set
Caliper återställning verktygslåda eller Honda-specifik återställning verktyg
Hög temp antikärvningsmedel
Replacement pad ställa
Momentnyckel
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Ta bort 1/2 av bromsvätska från huvudcylindern i motorrummet (nära förarsidan brandvägg) med hjälp av en broms verktyg vätska sug. Kontrollera att verktyget är rent och har aldrig använts på petroleumbaserade produkter innan, eller du kommer att förorena det hydrauliska bromssystemet. Släng vätskan enligt EPA specifikationerna i ditt samhälle.
2

Placera ett hjul kil framför en av de främre däcken och se till att parkeringsbromsen inte är aktiverad på fordonet. Tillämpa parkeringsbromsen förhindrar borttagning av de bakre bromsok för att komma till dynorna.
3

Lossa hjulmuttrarna med en skiftnyckel hjulmutter i en moturs rörelse precis tillräckligt för att skilja dem från de bakre hjul.
4

Lyft Accord med en domkraft sedan placera den på en pallbock (en sida i taget) placerad under bakre ramen eller rocker panel hissen punkten.

5

Slutför bort hjulmuttrarna sedan bort däcken.
6

bort de två bromsok bultar från bromsok fästet med en metrisk sluten skiftnyckel. Ställ dem åt sidan.
7

bort bromsok från bromsok fästet, bromsbelägg och rotoraggregatet. Ställ den på toppen av den bakre plattan täcker rotorn så det inte hänger från den hydrauliska broms slang.
8

Använd bromsok kit återställning verktyg för att vrida bromsok kolv medurs inåt tills helt insatt i kolvborrning. Passa spåren i bakre oket att matcha flikarna på ersättare inombordsmotorer pad som kommer i kontakt med kolven när det är dags att installera dynan.
9

Inspektera rotorn för tjog, kammar eller rost gropar, sedan inspektera bromsok diabilder (driva dem in och ut för hand) för att säkerställa att de ska flytta fram och tillbaka (om inte, dra ut dem och smörj dem med antikärvningsmedel).

10

Ta bort de gamla kuddar från bromsok fästet.
11

Applicera ett tunt lager antikärvningsmedel till klippen pad hårdvara på bromsok bron.
12

Installera den nya kuddar i bromsoket fästet.
13

Byt bromsok över dynorna, och se till att inombordsmotorer pad flikarna rikta rätt i spåren på framsidan av kolvborrningen. Byt bromsok bultar och dra åt dem.
14

Byt hjul och hjulmuttrar efter båda sidor är klar, sedan höja Accord upp tillräckligt högt för att ta bort anslutningarna. Dra åt hjulmuttrarna med 80 foot-pounds med en momentnyckel i ett korsvis.
15

Kontrollera att huvudcylindern locket är säker då pump bromspedalen flera gånger tills den känns fast. Kontrollera huvudcylindern bromsvätskenivån och fyll på med bromsvätska vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57812.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.