Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en bensintank från en 1995 Grand Am

bensintanken på en 1995 Pontiac Grand Am är förrådskärlet för det bränsle som behövs för att köra motorn. Med tiden, kan tanken börjar bilda rost, och kan börja läcka i processen. På grund av dess närhet till marken, kan det också skadas av påverkan, minska bränsle kapacitet och eventuellt skada bränslepumpen. För att åtgärda problemet måste du släppa tanken och ersätta det med ett nytt, eller åtgärda skadan. Saker du behöver
Jack
Jack står
kryssmejsel
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
växellådslyft
Visa fler instruktioner

1

Öppna gasen luckan och ta bort tanklocket. Lyft upp den bakre delen av bilen med domkraft och säkra bilen på pallbockar. Krypa under och lokalisera den elektriska anslutningen till bränslepumpen, som ligger i anslutning till bränsletanken. Koppla ur anslutningen för hand. Sänk bilen utanför läktaren. Starta bilen med nyckeln och låt den gå tills motorn dör. Lyft sedan upp bilen igen och satte den på stativ.
2

Ta bort skruvarna inuti gasen dörren med hjälp av Phillips-skruvmejsel. Krypa under bilen och koppla bort alla kvarvarande elektriska anslutningar med hjälp av dina händer.
3

Koppla loss bränsleslangarna från bensintanken genom att använda händerna för att klämma ihop de snabbkoppling beslag. Placera växellådsdomkraft under bensintanken. Wrap kedjorna anslutna till växellådsdomkraft runt bensintanken och sedan skruva dem till växellådsdomkraft att effektivt göra domkraften och bensintanken en enhet.
4

unbolt bensintanken från bilen med 3/8-tums Ratchet och uttag. Sänk gastank ner från chassit med växellådsdomkraft, dra sedan tanken ut från bilens undersida.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60499.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.