Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter trumbromsar på en Kia

Kia Motors har sålt bilar i USA sedan början av 1990-talet. Många Kia fordon har trumbromsar på bakhjulen. Medan trumbromsar är i allmänhet mindre effektiva än skivbromsar, de har fördelen av att vara lättare och billigare. Det är också lätt att integrera parkeringsbromsen i en trumbroms, vilket eliminerar behovet av en separat parkeringsbromsmekanism. Kia ägare kan rädda sig själva både tid och pengar genom att lära dig att serva trumbromsar själva. Saker du behöver
Lug nut skiftnyckel
Bil jack
Jack står
Skiftnycklar
Hammer
stor skruvmejsel
Tänger
antikärvningsmedel
Bromsrengöringsmedel spraya
Sandpapper
Hög temp bromsfett
Drum mikrometer eller stora Skjutmått, som kan mäta 10 inches i och utanför
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på båda bakhjulen med en klack skiftnyckel. Palla upp den bakre delen av bilen och ställa bilen på pallbockar. Ta bort drivhjulen.
2

Ta bort de fyra muttrarna som håller trumman. Dra trumman rakt av navet. Om trumman sitter fast, lokalisera de två gängade stöttning hålen i trumman, tråd två 8 mm bultar i dessa hål och dra åt bultarna till jack trumman bort av bromsen.
3

Lossa justerdonsarmen våren med hjälp av en tång för att gripa fjäderänden och haka av den från justerdonsarmen. Ta bort den nedre returfjäder på samma sätt.
4

Vrid hjulet skaderegleraren stjärnan för att lindra fjäderspänningen på bromsbackarna. Ta malteserhjulet genom att flytta upp från mellan de båda bromsbackarna. Ta den övre returfjädern genom att greppa den med tång och haka av fjädern slutar från bromsbackarna. Var försiktig så att du inte skadar dammskyddet på bromscylindern.
5

Ta bort de två hold-down stiften som håller varje sko på fästplattan. Använd en stor skruvmejsel för att vrida varje stift medurs tills den är i linje med spåret i nedhållande pin klippet skjut den rakt ut. Ta bort hold-down stiften genom att glida dem genom spåren i klippen sedan bort hold-down stift klipp.
6

Dra den primära bromsen skon av fästplattan sedan dra ut den sekundära broms skoenhet. Ta bort kabeln parkeringsbromsen från sekundära skon genom att ta bort spärren med tång sedan dra kabeln utanför. Använd en stor skruvmejsel för att sprida manöverspaken stoppbygeln tag sedan klippet med en tång och dra av den. Dra manöverspaken bort av den sekundära bromsbacken.
7

Mät innerdiameter bromstrummans med en trumma mikrometer. Trumman skall vara runda, vilket innebär att diametern skall vara densamma, oavsett vilken riktning diametern mäts. Den inre ytan på trumman bör inte ha några djupa skåror eller sprickor.
8

Rengör fästplattan med sandpapper och broms rengöringsvätska. Skruva loss halvorna av stjärnan hjulet, rengör delarna med broms rengöring vätska och smörj gängorna med hög temperatur bromsen fett före skruvning delarna ihop igen. Också bromsa fett till de punkter där bromsbackarna kontakta fästplattan.
9

ihop bromsen med de nya bromsbackarna genom att vända stegen ovan. Använd hjulet på motsatt sida, som en referens, som hjälper dig att komma ihåg var alla delarna ska gå. Montera tillbaka hjulet. Pumpa bromsarna flera gånger för att ställa in självjusterande mekanism. Upprepa proceduren på motsatt hjulet för att slutföra jobbet sedan sänka bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58299.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.