Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Om automatiska växellådor

I grund och botten, en automatisk växellåda eller AT innehåller en serie kugghjul i olika storlekar som fungerar i kombination för att föröka motorn vrida kraft och fart för att passa olika körförhållanden. Jämfört med en manuell växellåda, sparar en AT dig besväret att byta växel genom att trycka på en spak och trycka ned en kopplingspedal - ändå har det samma mål. Använd motorns kraft för att vrida hjulen. Funktion

När du slår på motorn, börjar oljan i en komponent som kallas momentomvandlare, placerad mellan motorn och transmissionen, att snurra snabbt tillsammans med omvandlaren. När du flytta spaken för att köra, är det hydrauliska trycket inuti omvandlaren överförs till ventilhuset under sändningen, vilket i sin tur styr oljetrycket till en serie av ventiler och kolvar som verkar på redskap apparater och kopplingar för att ge svarvning och hastighet makt till hjulen. Transmissionen
Identifiering

är bultad till baksidan av motorn genom en balanshjulkåpa som innehåller momentomvandlaren. Överföringen fall omger kopplingarna, band, uppsättningar redskap och andra viktiga komponenter och håller på plats förlängningen bostäder som stöder den utgående axeln. Nedanför fallet lagrar en kastrull med olja och fungerar som ett skyddande hölje för ventilhuset.
Typer

annan typ av automatlåda är kontinuerligt variabel transmission eller CVT, som har praktiskt taget ett oändligt antal drivande hastigheter i motsats till fyra eller fem nyckeltal som tillhandahålls av en vanlig AT. En CVT använder två variabel diameter centrifugal remskivor förbundna med en V-rem i stället för växeln sätter hittats i automatiska växellådor. Även om en CVT kan ge upp till 25 procent i bränsleekonomi, har sin acceptans ökat ganska långsamt på grund av friktion-liknande ljud den producerar.
Varning

Automatisk växellåda olja utsätts för mycket höga temperaturer, som bryter de speciella tillsatser som smörjer friktionskopplingar, band och växlar efter månader av tjänsten. Det är därför det är viktigt att kolla oljan kondition regelbundet, se till att det är fritt från föroreningar och ersätta det med rekommenderade tillverkarens intervaller. Annars får den automatiska växellådan i sig bryta ner.
Potentiella

Tillverkarna ger mer elektronisk styrning för att driva automatväxellådor i kombination med förbättrade hydraulsystem. Detta ökar bränsleekonomin och motorns effektivitet som datoriserade kontroller ständigt övervaka och justera motorn och växellådans utgående, tändning, bränsleinsprutning timing, kontroll av utsläpp och andra system för optimala driftsförhållanden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59861.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.