Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ändrar Bromsbelägg bak på en 1988 MR2

De flesta sportbilar använder en fyrhjulsdriven konfiguration skivbroms för bästa möjliga prestanda vid inbromsning och 1988 MR2 är inget undantag. De bakre bromsbelägg brukar se det minsta användning på grund av överföring av vikt till fordonets front i de flesta hållplatser situationer, men det betyder inte att denna punkt bör falla att försumma. Byta ut de bakre dynorna är en relativt snabb process som du kan göra på så lite som 45 minuter under normala förhållanden. Saker du behöver
rörtång
Ordet jack
Jack står
Ratchet och Hylsnyckelsats
mekaniker tråd
Bromsok kolv verktyg
Visa fler instruktioner

1

Lossa muttrarna på de bakre hjulen och lyft den bakre delen av fordonet med en domkraft. Stötta den bakre änden med pallbockar. Slutför bort muttrarna och demontera hjulen från axeln.
2

Ta bort fästbultarna på bromsok med en Ratchet och uttag och lyft bromsskivan. Använd mekaniker tråd för att avbryta bromsok i luften på en upphängningskomponent.
3

bort bromsbeläggen från bromsoket fästet. Lossa klämmorna från bromsbeläggen. Använd ett bromsok kolv verktyg för att trycka tillbaka kolven inuti bromsoket.
4

Fäst klämmorna på de nya bromsbeläggen och placera elektroderna på bromsok fästet. Avlägsna mekaniker tråd och skjut bromsoket över bromsskivan och kuddar. Sätt tillbaka fästbultarna och dra åt dem med Ratchet och uttag.
5

Upprepa proceduren på den andra bakhjulet. När du är klar, montera tillbaka hjulen på axeln och dra åt muttrarna. Avlägsna domkraften och sänk bilen till marken. Slutför dra åt muttrarna med rörtång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58958.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.