Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur att hoppa en Starter Soleniod

Jumping en starter solenoid är en mycket hjälpsam process diagnostisera orsaken till en bil inte startar. Till exempel, om fordonet inte kommer vev när nyckeln hålls i "Start"-läge, men de instrument och mätare har makten i "Run" läge, och hoppar solenoidorganet vevar och startar bilen, tändningslåset eller switch ledningar är defekt. Å andra sidan, om inget händer, är batteriet eller startmotorn fel. Saker du behöver
Jack (tillval) katalog Jack står (tillval) katalog Byglingstråd
Visa fler instruktioner
1

Höja huven på bilen och följer den positiva batterikabeln till startmotorn. Den huvudsakliga batterikabeln är direkt ansluten till den starter solenoid. Ligger intill den stora kabeln är en eller flera trådar som ansluter till en mycket mindre anslutning. Denna anslutning är verksamt (slås på) solenoiden när spänningen appliceras. I vissa fall är det nödvändigt att arbeta under bilen. Vara säker på pallbockar är säker och bilen är stabil innan så sker.
2

Applicera spänning till den lilla kabelanslutning. Använd en bygel som är ansluten till positiv batterispänning. Var försiktig eftersom detta är full effekt kommer direkt från batteriet. I vissa fall är solenoiden anslutning täckt med en gummi känga, eller har en isolerad plugg som skyddar anslutningen. Ta bort locket och snabbt röra bygel till anslutningen. Om startmotorn och batteriet är bra, kommer startmotorn engagera och starta motorn.
3

Inspektera den huvudsakliga anslutningen batterikabeln på startmotorn. Om inget händer när startmotorsolenoiden är hoppade, och batteriet och batterikablarna är i god form, är startmotorn defekt. Om kabelanslutningen är mörk och missfärgade, är solenoiden dåligt. Koppla ifrån bilbatteriet innan du tar bort startmotorn för byte.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61074.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.