Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Vilka är orsakerna till förlust av gas körsträcka?

Optimal fordons gas körsträcka är beroende av, och påverkas av, ett antal olika faktorer, inklusive hälsa och funktion av fordonets motor, bränsle induktion systemet och stödjande system. En minskning av fordonsgas körsträcka kan orsakas av en mängd olika faktorer, några vanliga och några inte så vanliga. Smutsigt luftfilter

Ett igensatt eller smutsigt luftfilter kan minska ett fordons gas körsträcka. Genom att förhindra att tillräckligt flöde av luft från utsidan in i bilens motor, motorns normala förbränning, vilket är beroende av korrekt tillströmning av både luft och gas i motorns kammare, är störd, vilket negativt påverkar inte bara körsträcka fordonsgas men övergripande fordonets prestanda. Ett fordons luft och bränsle blandningen måste vara tillräckligt levereras och brännas för att maximera både motoreffekt och bränsleekonomi.
Låg Vehicle Tire Pressure

Lågt fordon däcktryck skapar ökat rullmotstånd mellan ett fordons däck och vägbana. Det ökade motståndet fungerar som en broms mekanism mot rörelse framåt av en resande fordon, vilket orsakar en nettoförlust i total gas körsträcka på grund av det faktum att ökad acceleration behövs för att upprätthålla en viss hastighet och för att kompensera det motstånd som orsakas av låga fordonsdäck tryck.
Bad tändstift

Optimal fordon gas körsträcka är beroende av många faktorer, bland annat motorns förbränning effektivitet. Tändstift, som tjänar till att tända ett fordons luft /bränsleblandning, en process som orsakar motoreffekten, görs för att skjuta på specifika motor intervall och med tillräcklig gnista intensitet för att optimera motorns förbränning. Dåliga tändstift, vilket ofta gånger förlorar sin optimala gnista antände kapacitet, minskar motorns förbränning effektivitet, vilket negativt påverkar körsträcka fordonsgas och strömkabeln.
Felaktig Tändningsinställning

fordonets tändning timing, vilket säkerställer en korrekt funktion av motorns ventiler i förhållande till positioner motor kolv, måste ställas in korrekt för att fabriken-specifika riktlinjer i syfte att inte bara optimera motorns effekt och prestanda men också för att optimera total körsträcka fordonsgas. Felaktig fordon tändningen stör optimalt flöde av bränsle och luft i ett fordons motor och dessutom stör ordentlig motorns förbränning, alla som negativt påverkar gas körsträcka.
Onormal bränsleinsprutning Operation

Ett fordon insprutningssystem är ansvarig för att injicera exakta mängder bränsle (bensin) i ett fordons motor cylindrar. Den mängd bränsle som sprutas in ett fordons motor cylindrar är beroende av körförhållanden, motorvarvtal, och den övergripande hälsa och funktion av fordonets insprutningssystem. En onormal insprutningssystem som injicerar för mycket bränsle till en motors cylindrar avfall bensin och resulterar i en minskning av fordons gas körsträcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59909.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.