Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur unstop ett oljerör Pump Pickup utan att ta oljetråget Off

Oljepump pickup rören är inte lätt att ersätta. Oljetråget måste avlägsnas, och en ny oljepump och upptagningsrör installerad. Chansen är mycket bra att om oljetrycket har sjunkit på grund av en igensatt upptagningsrör skärmen är pumpen skadad och bör bytas ut tillsammans med nya ramlager också. Det är ett förfarande, men det kan hjälpa om skadan inte är alltför allvarlig. Saker du behöver
dräneringskärlet
Wrench in
Oljefilternyckel
Motorolja
Oljefilter
Berryman B-12 bränsle additiv (eller motsvarande)
Visa fler instruktioner
1

tappa ur motoroljan i en åderlåtning pan och ta bort oljefiltret. Byt avtappningspluggen och häll 1 liter Berryman B-12 chemtool eller en liknande produkt i motoroljan fyllningen. Dra INTE runt motorn. Låt produkten sitta i oljetråget i 2 dagar innan tömning.
2

Töm lösningsmedlet ur oljetråget. Byt avtappningspluggen och fyll oljetråget med lösningsmedel igen. Låt det sitta i 2 dagar och dränera produkten. Inspektera det som det flyter ut från oljetråget. Om det är en mörk slam, kommer processen behöva upprepas. Gnid urladdning mellan två fingrar och känsla för kol grus. Om det finns grus dagens system, att täppa till skärmen. Upprepa processen tills det inte finns något slam eller kol grus i utsläppet.
3

Töm flush medlet en gång vilket gör att den är fri från slam och kol. Ta bort oljepåfyllningslocket och låt motorn stå över natten utan avtappningsplugg eller oljelocket installerad. Detta gör det möjligt för motorn att vädra ut.
4

Montera avtappningspluggen, ett nytt oljefilter och fyll på motorolja. Koppla bort säkringen motorn datorn, eller koppla ur motorn så att den inte startar. Dra runt motorn i 15 till 20 sekunders intervall flera gånger, vilket gör att startmotorn svalna mellan varje vev. Detta kommer att flöda oljepumpen så att motorn inte kommer att ha en torr start.
5

Starta motorn och uppmärksam på oljetrycket. Lyssna noga och se till att det inte finns någon motor knackar eller skramlar. Om det finns buller, krävs att motorn ytterligare reparationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60769.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.