Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man bygger en 377 Stroker 350 Chevy Small Block

Det lilla blocket Chevrolet motorn har komponenter som utbyte lätt mellan olika versioner och förskjutningar. En kombination är att installera en 350ci motorns vevaxel i en 400ci motorblocket, som overbored 0,030 tum. Den 400ci borrning (nu 4,155 inches) och 350 stroke (3,48 inches) ger en förskjutning av 377ci. Denna motor har använts framgångsrikt i krävande applikationer i racing sedan slutet av 1970-talet. Det är dock inte en direkt bult-i utbyte. De viktigaste tidskrifterna i 350 vev har en ytterdiameter på 2,45 inches medan de 400ci ramlagerskruvarna borrningar har en innerdiameter på 2,65 inches. Såvida inte en eftermarknad vevaxel används, distanser krävs för att standarden veven att passa blocket korrekt. Saker du behöver
Chevrolet prestanda motor assembly guide
Lämplig SBC 400 tums block
350ci vevaxel
cylinderhuvuden
Resterande komponenter för en prestation litet block Chevy bygga
Motor byggnad /montering verktyg
Visa fler instruktioner
Sourcing Delar, bearbetning och montering
1

hitta en lämplig kärna 400ci motorblocket eller kärnmotorn montering. Ha en förbereda verkstad (blueprint) till toleranser som krävs med hänsyn till rätt mått, inklusive de av de viktigaste borrningar, blockera däck och cylinderlopp.
2

Beställ alla underenheter såsom kolvarna , vevstakar, vevaxel (om du använder en eftermarknad vev), topplock och nya fästen (stav och viktigaste bultar mössa /dubbar), etc. Inkludera huvudlagret distanser för vevaxeln tillsammans med de viktigaste och stav lager, kolvringar och packningen sätter i din lista. Om du använder en eftermarknad vev bearbetas till det 400 kvarteret huvudhålet specs är distanserna inte krävs Addera 3

Leverera topplocken till en ansedd topplock specialitet maskinisten -. Om annan än ett prepping blocket - för rengöring, provning avseende sprickor och bearbetning av ventilsäten och ventiler. Om topplocket hamnarna kommer att modifieras för förbättrat luftflöde egenskaper, bör detta göras innan den slutliga sätet arbete och montering. Din topplock maskinisten kommer att kunna ge en specifik rekommendation om induktion systemet och kamaxel att använda.
4

Kontakta din favorit kamaxel tillverkaren att beställa kamaxel, lyftare och ventilfjädrar, tillsammans med andra krävs ventilsystem komponenter för den avsedda tillämpningen. Var specifik i de uppgifter ni lämnar om hela bilen och motorn kombination. När all bearbetning är klar och du har fått alla delar, är du redo att montera motorn.
5

Montera motorblocket till motorn stå och organisera alla motorkomponenter för montering. Testa montera motorn kort block. Följ noggrant alla monteringsanvisningar, rutiner och åtdragningsmoment. Mät alla godkännanden och kontrollera störningar eller bindande. Stoppa aggregatet om någon bindning märkt, identifiera orsaken och åtgärda problemet. När den korta blockaggregatet är klar, installera topplock och återstående komponenter enligt tillverkarens specifikationer.

Montera oljesumpen, transmissionskåpan och annan plåt i det sista skedet av montering, var noga med att vara säker på att ingenting var förbises eller utelämnad och att ingenting var kvar inne oavsiktligt (t.ex. verktyg eller diverse delar).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60373.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.