Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur vill kolla tändkablarna med en multimeter

Testa tändstift kablar med en multimeter är ett bra sätt att kontrollera att de är i skick. När tändstift kablar misslyckas bilen kommer att tveka, snubblar och ryck, speciellt att gå uppför en backe eller under en belastning. Om bilen körs särskilt hårt på en regnig dag, kan det vara ett tecken på att tändkablarna är felaktig. Använda en multimeter, eller ohm mätare, kommer att kontrollera om trådarna kan leverera den nödvändiga spänningen till tändstiftet, men en närmare granskning av isolering och plugg stövlar är också nödvändigt. Saker du behöver
Ohmmeter
Måttband
Tändstiftshätta frisättning
Visa fler instruktioner
1

bort tråden som ska testas. Noggrant undersöka det om det är en karbon tråd, som används på de flesta inhemska bilar. Denna tråd designen genererar värme på grund av dess resistiva egenskaper och kan bryta ner med tiden. Leta efter värme märken, sprickor eller isolering misslyckande. Om tråden är en import, kan det ha en slingrande utformning. Detta skapar en induktiv fält kring tråden som innehåller störningar. Inspektera den för liknande fel.
2

Ställ ohmmeter i lämplig skala och mäta tråden. För den inhemska tråden en bra läsning är inte större än 12.000 ohm per fot. Det är i den övre delen och kvalitet trådar kommer att läsa 4000 till 5000 ohm per fot. Läs i reparationshandboken för tråd import plug specifikationer. Testa kabeln från början till slut med kablar till mätaren. De bly färger spelar ingen roll för detta test: en vid en ände, en vid den andra änden. Notera avläsningen.
3

Smörj inuti pluggen tråden boot innan du installerar den på tändstiftet. Heat Sears boot på porslin isolator och kan göra det svårt att ta bort. Boot versionen kan hittas på någon Biltema. Byt ut eventuella defekta kablar innan du installerar. Om två eller flera trådar befinns vara defekt på det fordon som provas, köpa och installera ett komplett set.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60847.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.