Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man reparerar en Cylinder Automatisk växellåda

Den hjulcylinder är den komponent i bilens trumbroms system som tvingar bromsbackarna mot friktion trummans yta. Detta skapar den friktion som krävs för att omvandla den kinetiska energin hos den rörliga eller lätt lastbil till värmeenergi och bromsa eller stoppa fordonet. Reparera denna komponent, när det fastnar eller läcker, kommer att återställa bromssystemet till fabriken prestanda och förhindra fel bromssystem samt tidig bromssko slitage. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
rörtång
Hammer (tillval) katalog Brake returfjäder Tool Review Bromscylinder finslipa
Wheel cylinder kit Kundservice manuell
Visa fler instruktioner
1

kilar Placera hjulet bakom de hjul som inte kommer att vara från marken för att förhindra att fordonet rör sig under reparationsprocessen. Lyft hjulen från marken och stödja vikten av fordonet med domkraften. Lyft hjulen på detta sätt kommer att förhindra allvarlig skada uppstår om golvet jack skulle misslyckas. Ta bort hjulen med rörtång, och placera hjulen och hjulmuttrarna ut ur arbetsområdet för att förhindra förlust av hjulmuttrarna.
2

Ta bort trumman från bromssystemet. Ibland trumman kommer att fastna på axeln av en uppbyggnad av rost. Några skarpa slag med en hammare runt ytan på trumman kommer att bryta trumman fri från rost för att tillåta avlägsnande. Avlägsna returfjädrar, fästa skorna till ledtappen på toppen av den bakre plattan, med hjälp av bromsen verktyget returfjäder. Skjut skorna utåt, bort från hjulcylinder.
3

Demontera hjulet cylindern genom att ta bort damm stövlar på cylinderns ändar, och skjuta kolvarna, tätningar kopp och våren ut av cylindern. Rensa bort så mycket av det skräp och sediment byggs upp inne i hjulet cylinder som du kan. Smörj insidan av cylindern med rent bromsvätska och finslipa hjulcylindern, med bromscylindern finslipa, tills en slät, ren yta är återställd. Wheel cylindrar med kraftig korrosion och gropfrätning bör ersättas.
4

ihop hjulcylinder med de nya cup sälar och stövlar damm levereras i hjulet cylinder kit. Smörj alla gummidelar med en rejält lager ren bromsvätska, före montering, för att förhindra skador på de nya tätningarna. Installera returfjädrarna och trumma.
5

Lufta bromssystemet enligt blödande sekvensen för just din bil. Denna sekvens varierar så se servicehandboken för rätt ordning.
6

tillbaka hjulet och sänk bilen av domkraften står och tillbaka på marken. Dra åt muttrarna en sista gång och provkörning för att kontrollera korrekt bromsfunktionen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57633.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.