Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du justerar bromsar för en 8N Ford

Bromssystemet på Ford 8N traktorer består av bakre bromsbackar och bromstrummor. När bromspedalen trycks ned, bromsskorna röra sig mot bromstrummans tills skorna är helt komprimerad till trummorna. Den mängd kraft som bromsbackarna gälla för bromstrummor bestäms av hur hårt bromspedalen trycks ned. När bromspedalen släpps, bromsbackarna dras bort från bromstrumman. Som bromsbackarna slitage, kommer de att behöva justeras för bromsarna att fortsätta att arbeta korrekt. Saker du behöver
Stoppklossar
Ficklampa
Skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Parkera 8N traktorn på en plan yta och chock framsidan hjulen för att förhindra att traktorn rullar.
2

Slide bakom vänster bakhjul och lokalisera den justerbara bulten på baksidan av hjulet fästplattan. Den justerbara bulten har ett fyrkantigt huvud som kräver en skiftnyckel att vända. Också hitta en av de tillgång hålen på baksidan av fästplattan som gör att du kan se bromsbackarna.
3

Shine ficklampan genom öppningen och lokalisera position bromsbackar. Vrid den justerbara bulten på fästplattan medurs med skiftnyckeln tills bulten slutar snurra.
4

Shine ficklampan tillbaka genom öppningen och se till att bromsbackarna har helt och hållet gått mot ytan av bromstrumman.
5

Baksida av den justerbara bulten ett par varv moturs tills bromsbackarna är ca 1/8-tums bort från bromstrumman ytan. Använd ficklampa för att bestämma avståndet bromsbackarna från bromstrumman ytan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59176.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.