Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur tar jag bort en Dodge 1500 Front Universal?

En fyrhjulsdrift Dodge Ram 1500 har en främre drivaxel som kopplar överföringen ärendet till framaxeln. Drivaxeln har en universalled som tillåter den att flytta upp och ner med rörelsen hos den främre axeln, och även gör det möjligt att snurra. Om kardanknuten (U-joint) misslyckas, då drivaxeln kommer inte att fungera korrekt. För att åtgärda problemet, börja med att demontera drivaxeln och kardanknut. Saker du behöver
Jack
Jack står
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Penetrerande spraya
mässingsdorn
Hammer
Snap microringar
Arbor Press
Visa fler instruktioner
1

Sätt på parkeringsbromsen förskjuta transmissionen i friläge. Lyft framänden med domkraften och sätta pallbockar under framsidan av ramen.
2

skruva isär drivaxeln från oket om överlåtelse fallet och axeln med 3/8-tums Ratchet och uttag. Dra ut drivaxeln ur framsidan av drivlinan och placera den på en ren arbetsyta.
3

Sätt mässingsdorn på mitten av en av lageröverfallen på universella gemensamma, vilket är på änden av drivaxeln. Peka på avdriften med hammaren för att flytta lagerhuset bara en liten summa. Ta bort låsringen på änden av kardanknuten med snäppringen tång. Vänd över drivaxeln och upprepa detta steg.
4

Välj en socket som passar inuti U-joint hål på drivaxeln. Använd pelarpress att skjuta uttaget genom drivaxeln, poppar kardanknuten ut på andra sidan. Dra av lageröverfallen med fingrarna. Dra kardanknuten ur drivaxeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62063.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.