Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Lean en Holley Carb

En Holley förgasare kan lutas antingen genom inaktiv krets eller de viktigaste jets. Den carb har primära och sekundära utbytbara munstycken med dimensionering siffror på sitt ansikte. Lutar ut en förgasare kommer att öka bränsleekonomi och eventuellt öka kraften till en viss punkt. För att kontrollera för korrekt spruta på de viktigaste jets, bör nya tändstift monteras. Fordonet får inte inaktiv i en längre period, och bör drivas hårt genom första och andra växeln och stängas så snart som möjligt. Pluggen bör tas bort och inspekteras för färg. Att luta en blandning orsakar destruktiva detonation, vilket måste undvikas. Saker du behöver
vanlig skruvmejsel
¼-tums spärrnyckel
Set med ¼-tums enhet uttag
3/8-tums enhet tändstiftshylsor
3/8-tums spärrnyckel
Vakuummeter
Låda med diverse strålar
Visa fler instruktioner
1

Avlägsna luftrenarelementet. Ta gasreglaget kopplingen och vrida på gashandtaget och släpp. Detta kommer att stänga choken och ställ snabb tomgång kretsen. Ta bort den nedre, främre porten transmission vakuum och anslut vakuummätaren till denna port (slangen bara drar av).
2

Starta motorn och låt den värmas upp till normala arbetsområde. Observera drosseldrift. Choken bör vara helt stängd för att börja med. Så snart motorn startar, det vakuum pull-off sprickor choken öppnar en liten mängd - cirka 15 grader. När motorn värms upp, öppnas choken gradvis till det helt öppna läget. En snabb gaspådrag rörelse tillåter snabb tomgång cam på passagerarsidan för att flytta ner, så att en normal tomgång. Byt vakuum pull-off om ur funktion.
3

justera choken genom att lossa skruvarna och vrida choken fjäderhöljet när motorn är död kall. Om choken inte stänga hela vägen, håll gasen öppna något och vrid choken fjäderhuset medurs precis tillräckligt för att stänga choken. Om choken inte öppna hela vägen, vrid den moturs tills choken börjar öppna.
4

Övervaka vakuummätaren med motorn på tomgång. Vrid förarsida fram tomgångsskruven blandning justering tills vakuumet börjar sjunka, vrid ut den tills den högsta vakuum uppnås. Gör den andra sidan på samma sätt. Om förgasaren har 4-corner blandning, justera alla blandning skruvar på samma sätt. När detta är gjort, upprepa proceduren en gång till. Nu blandningen är perfekt i viloläge kretsen.
5

Kontrollera mellanregistret krets. Mellanklass krets är där bränsleekonomi och makten ligger. Om en lambdasond inte är installerat, vilket inte är troligt i en carbureted bil, kommer tillståndet av pluggarna visar blandningen. Kör fordonet till redline genom första och andra växeln. Försök att stänga av den så snart som möjligt. Dra pluggarna och kontrollera kontakten färgen. En svart färg bildar blir för rik. En blåsor, vit eller brun färg är för mager.
6

luta ut de viktigaste jets (detta är mer utdragen, men lika effektiv metod, och är tillval) genom att ersätta dem med munstycken som är två tal mindre. Kör bilen, lyssna efter detonation, och känsla för effektökning eller minskning. Håll ersätter jets tills detonation startar, och backa strålarna till nästa mindre storlek.
7

Byt strålarna genom att ta bort float bowl. Lägg märke till att det finns fyra skruvar i de främre hörnen av skålen. Töm ut bränslet ut först genom att placera en trasa under skålen och avlägsnande av en av de lägre bultarna så att bränslet kommer att rinna ut. Ta resten av bultarna och dra skålen bort. Strålarna är uppenbara i den nedre delen av uppmätningsanordningen blocket. Använd en vanlig skruvmejsel för att ta bort dem. Dra inte åt jetplan eller röra dem upp genom att halka med skruvmejseln och repa dem. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60131.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.