Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort CV Axel i en Mitsubishi Mirage

CV axel som förbinder överföring till hjulen på en Mitsubishi Mirage är en anordning vars syfte är att göra det möjligt för framhjulen att svänga vänster och höger även när suspensionen artikulerar upp och ner och hjulen snurrar på sina knutpunkter, som drivs av motorn självgående drivaxel. Lederna lät detta hända kan slitas ut med tiden. Även om du kan byta bara leden, kan ersätta axeln inte bara billigare att göra, men också lättare med tiden. Processen för att undanröja axeln är det första steget av förfarandet, som bör ta omkring 30 till 45 minuter. Saker du behöver
Spetstång
Sprint avdragare
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Jack
Jack står
Däck järn
Open-end skiftnyckel som
24-tums brytjärnet
Hammer
Punch
Visa fler instruktioner
1

bort navkapseln hand. Ta bort sprinten i mitten av hjulet med hjälp av nål-tång och sprinten kläpp, sedan lossa axelmuttern i mitten med en 1/2-tums Ratchet och uttag. Palla upp framför bilen med domkraft, och sedan ställa ned den på pallbockar. Ta av hjulen med däcket järn, ta sedan bort mitt muttern på axeln med 1/2-tums Ratchet och uttag.
2

Unbolt nedre staget gaffeln från den nedre styrarmen med en 3/8-tums Ratchet och uttag och en skiftnyckel. Unbolt nedre bollkontroll stickleden från styrspindeln med hjälp av en fast nyckel, därefter separera styrspindeln från den nedre styrarmen.
3

Ställ huvudet av spett mellan axeln och transmission. Bänd axeln från överföringssystemet och sedan manövrera halvaxeln ned under transmissionen.
4

Ställ stansen in spärrhaken i mitten av axeln i mitten av rotorn. Strike slutet av stansen med hjälp av hammare tills axeln poppar ut av rotorn. Dra halvaxeln bort från fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60481.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.