Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Justera Toe i en Ford Focus

En av de saker som den Ford Focus blev känd när den först introducerades var den innovativa fjädringen konstruktion, byggd för bättre hantering samt en smidig resa. Den främre hjulupphängningen är en viktig del av detta, och om det inte är korrekt justerade, då kommer inte bara hantering lida, men däcken kan bära onormalt. Den tå av fordonet är ansvarig för hur mycket den främre kanten av däckets pekar mot centrum eller ut mot fendrar vid körning. Saker du behöver
Måttband
Krita
Assistant Review 3/8-tums Ratchet och uttag
skiftnyckel satt
Visa fler instruktioner

1

Parkera bilen i ett väl upplyst område och peka ratten så att det är rakt och jämnt. Placera din assistent på ena sidan av fordonet, med dig på andra, eller båda av er med framdäcken.
2

Välj en plats på däck som en referensram. Detta bör vara en klack på däcket med en rak kant, eller någon annan referenspunkt som är samma på båda framdäcken. Använd måttband för att mäta avståndet mellan den bakre delen av däcken och skriv numret på betongen med hjälp av krita. Upprepa denna process på framkanten av däcken liksom. Skillnaden mellan dessa siffror är det belopp som din tå är avstängd.
3

Lossa justeringsmuttern på tie rod end med en skiftnyckel, sedan skruva isär tie rod end från spindeln med 3/8-tums Ratchet och uttag. Om dina siffror visar att den främre kanten av hjulen är bredare än den bakre kanten, då du vill förlänga parallellstaget slut att skjuta ut den bakre. Om dina siffror anger den bakre kanten är bredare, måste du dra åt parallellstaget änden på kopplingen. Detta kommer att ta lite experimenterande och bör göras lika på båda sidor.
4

Bolt parallellstaget slut i spindeln med 3/8-tums Ratchet och uttag och upprepa mätningen anges i steg 2. Du kanske måste ta bort och justera slips länkhuvuden flera gånger tills det är rätt, men i slutändan, du vill framkanten av däcket vara ungefär 1/4-1/2-inch inom mätning av den bakre kanten. När det är strama, ned justera muttern med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60112.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.