Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man testar en GM HEI distributör för Spark

General Motors High Energy Ignition (HEI) distributör går tillbaka till det tidiga 1970-talet och är fortfarande populär i dag. En orsak till dess popularitet är den breda tillämpningen av motorer det kan installeras på, speciellt gynnad av prestanda entusiaster. En annan är att en enkel, en-wire hookup fullbordar den elektriska kretsen krav. Denna distributör är väl stöds av delar "tillverkare. Testa det för gnista kräver en steg-för-steg förfarande med säkerhet i åtanke. En väl fungerande HEI distributören kan rutinmässigt producera upp till 80.000 volt. Saker du behöver
gnistprovare
testlampan
Visa fler instruktioner
1

Verifiera spänning på distributören. På sidan av fördelaren är en plug-in förvaringskärl som kommer att ha en tung-gauge, röd tråd fäst vid den. Den stora skalan är den behöver för den högspänning kraven från tändstiften. Sond denna tråd med ett jordat testa ljus medan startnyckeln slås på. Ljuset ska ljust glöd. Om det inte finns någon spänning, är tändningslåset eller tillhörande ledningar defekt.
2

loss en tändkabeln från ett tändstift och ersätta pluggen med ett tändstift testare. Tändstiftet testare (finns på de flesta bildelar butiker) kommer att ha en bilaga krokodilklämma. Clip detta till motor metall - inte plast - och ha en assistent starta motorn. Noggrant observera testare och se om det finns en gnista som blinkar i cykel med motor eftersom den vevar över. Om det inte finns någon gnista och det finns 12 volt som går till distributören, testet för motorn eller distributör misslyckande.
3

Ta bort fördelarlocket och inspektera rotoraggregatet medan en assistent vevar motorn . Om rotorn inte rör sig, det finns interna mekaniska fel på motorn eller distributören. Om rotorn rör sig, det finns elektronisk krets misslyckande i den distributör som kommer att behöva repareras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60833.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.