Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Ta bort rotorerna på en Hyundai Accent

Allt du behöver är en liten mekanisk kunskap och några fordonsindustrin verktyg för att enkelt ta bort rotorerna från din Hyundai Accent. Bilverkstäder och återförsäljare debitera upprörande priser i arbete och du kan lätt investera dessa pengar i de verktyg du behöver för att utföra reparationen och har dem för framtida bruk. Saker du behöver
Ordet jack Sida 2 pallbockar
Stoppkloss
Turkiet Baster
DOT 3 bromsvätska
1/2-tums enhet bryta bar
1/2 -tums enhet metrisk socket set (upp till 21 millimeter) katalog 1/2-tums spärrnyckel
1/2-tums enhet justerbart momentnyckel
Flathead skruvmejsel
slagskruvdragare med Phillips bit
Hammer
(2) 8 millimeter (bredd) med 1,25 millimeter (pitch) bultarna (eller) katalog £ 3 gummiklubba
bungee rep
Tvingfäste
Visa mer Instruktioner
1

Öppna huven till Hyundai Accent och ta bort hälften av vätskan från huvudcylindern med en kalkon baster. Släng den gamla vätskan och sätt tillbaka locket huvudcylinder ordentligt. Placera ett hjul chock bakom en bakre däck.
2

Lossa muttrarna på båda framdäcken med bryta bar och en 21 millimeters uttag.
3

Höj den främre delen av bilen med domkraft och placera pallbockar under de främre rambalkar för att stödja bilen. Ta bort muttrarna och hjul.
4

bort de två bromsok bultarna med Ratchet och en socket. Häng bromsoket från spiralen med bungee rep sedan komprimera kolven i bromsoket inåt med C-clamp.
5

bort bromsbeläggen i bromsoket ankare, men fastställa vilken är den yttre dynan och som är den inre dynan och toppen och botten av varje dyna som det sitter i ankaret. Du kommer att vilja byta ut bromsbeläggen på samma sätt som de togs bort om du inte ersätta dem.
6

bort de två bromsok ankarbultarna med Ratchet och en socket. Dessa kommer att vara mycket snäv och kräver en viss styrka för att ta bort. Ta bort bromsok ankaret.
7

Avlägsna skruven på mitten navet av rotorn med slagskruvdragare (satt i omvänt), Phillips huvudet lite och en hammare. Slå slagskruvdragare på huvudet tills skruven lossnar.
8

bort rotorn, med hjälp av de två 8-by-1.25 mm bultar och skruva fast dem i navet hålen på framsidan av rotorn . Trä dem och dra dem 3 till 4 gånger med Ratchet och en socket. Växla sedan till nästa bult. Håll gå fram och tillbaka mellan de två bolts.If trådarna band ut, slå rotorn med kraft med gummiklubba tills du chockera den från hub.If du tar bort rotorn att ersätta den, använd en vanlig hammare att slå det med och hoppa över de första två alternativen. Det blir lättare och mycket snabbare.
9

Byt ut delar när du är klar genom att vända på förfarandet.
10

Vridmoment muttrarna på däcken efter du har sänkt Accent med momentnyckel inställd på 80 ft-lbs. och 21 millimeter uttaget.
11

Pump bromspedalen tills det känns normalt att återställa det hydrauliska trycket tillbaka till den komprimerade bromsok kolvarna. Efter, kontrollera och lägga ny DOT 3 bromsvätska i huvudcylindern behållaren. Glöm inte att ta bort hjulet chock.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57127.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.