Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur vill kolla en Battericellens

Vid provning av ett batteri, litet antal gör en stor skillnad. Ett fulladdat 12-volts batteri, testades vid 80 grader, bör läsa 12.6-volt - alla sina sex celler som producerar 2,1 volt. Om batteriet skulle läsa 12.06 volt, skulle det ha en 25 procents laddning. Med sådana små skillnader mellan bra och dåliga avläsningar, har gissningar ingen plats i batteri tester. Instruktioner
1

Långsam laddning av batteriet, helst över natten, men minst sex timmar. Om det under denna tid batteriet kokar, spyr syra eller fallet börjar kännas varm vid beröring, omedelbart avbryta laddningen. Batteriet är internt kortsluten och måste bytas. Interna shorts uppstår när mineral bryggor bildas mellan plattorna. Använd endast destillerat vatten för att serva en ifyllbart batteri av denna anledning.
2

Testa rena batteripolerna med en voltmeter. Ett fulladdat batteri kommer att läsa 2.1 volt per cell, för totalt 12,6 volt. Om en cell har blivit sulfaterad eller svag, kommer laddaren inte har förnyat batteriet. Varje läsning under 12,6 volt är misstänkt. En läsning av under 12 volt fördömer absolut batteriet för bilindustrin användning.
3

Ta av batteriets cellproppar och testa med en hydrometer. Den specifika vikten av batterielektrolyt förändringar - särskilt svavelsyra innehåll - när det är fulladdat. Detta är lätt att mäta med en billig hydrometer. Men med tillkomsten av förslutna batterier, är detta inte praktiskt. Det är dock det bästa sättet att testa enskilda celler. Den låga cellen kommer klart identifieras genom jämförelse av hydrometer skala (som elektrolyten dras in i ett rör) mot den flytande nivån av en mätning boll. Efter läsning, pressa lampan att ladda ur elektrolyten tillbaka till cellen och sätt på locket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60834.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.