Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur vill kolla en Timing Chain

En bilens kamkedjan spelar en viktig roll i att hålla motorn i god ordning. Det rör sig rotorn i fördelaren och styr cylindrarna. En kamkedjan kan lossna om remspännaren raster, få de redskap slitna, eller kedjan själv blir sträckt. En lös kamkedjan kan kasta motorns timing av, vilket kan leda till dåliga resultat. Om du har erfarenhet som ett hem mekaniker, kan du kontrollera kamkedjan i en serie steg. Saker du behöver
Breaker bar med lämplig sockel
krita eller markör
Måttband
Visa fler instruktioner
1

Dra fördelarlocket av motorn genom unbolting den. Observera den aktuella rotorläget.
2

Ta en breaker bar med en sockel som passar på vevaxelns remskiva. Sätt den på vevaxeln spjäll remskiva, vilket gör att den passar.
3

Vrid vevaxeln remskiva medsols, långsamt. Titta rotorn i fördelaren. När rotorn börjar röra sig, sluta vrida.
4

Markera positionen spjäll remskiva med krita eller en markör så att du kan komma ihåg den exakta positionen. Märket ska placeras på vevaxeln spjället.
5

Vrid vevaxeln i motsatt riktning försiktigt och långsamt. Var uppmärksam på rotorn i fördelaren. När det väl börjar röra sig, sluta vrida omedelbart.
6

Markera andra vevaxelläget igen.
7

mäta antalet graders rotation av vevaxeln. Vira ett måttband runt vevaxeln spjället där markeringarna är placerade för att mäta omkretsen av spjället. Mät sedan avståndet mellan de gjort två varumärkena.
8

Dela upp avståndet mellan de två markeringarna med den totala omkretsen av spjället. Multiplicera resultatet med 360, vilket är det totala antalet grader i en cirkel. Resultatet kommer att ge dig den mängd grader mellan de två varumärkena.

En kedja som inte är löst kommer att ha cirka tre till fem grader av omvänd rörelse innan distributören börjar vända. En kamkedjan som är väldigt lös och behöver bytas ut kommer att ha 10 eller fler grader av omvänd rörelse.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61055.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.