Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Vad Är Bromsbelägg?

Bromsbelägg är den del av bilindustrin bromssystem som ger friktion, och är utformade för att slitas ut i stället för dyrare delar som rotorer. Beläget i skivbromssystem mellan bromsok och rotorn har bromsbelägget för att vara av en komposition som har en god friktionskoefficient egenskap. Bromsbelägget måste ge friktion, men vara tillräckligt hårt för att ha en acceptabel livslängd. Friktionskoefficient

Friktion definieras som ett motstånd mot relativ rörelse. Co-friktionskoefficienten definieras som en speciell yta motstånd mot relativ rörelse när den är i kontakt med en annan yta. Till exempel motstår ett block av gummi på en glasskiva rörelse bättre än samma vikt av is på samma glasytan. Detta innebär att blocket av gummi har en högre friktionskoefficient än det block av is. Den typ av friktion vi använder i bromssystemet kallas kinetisk friktion. Denna typ av friktion förändringar kinetisk energi från fordon i rörelse till värmeenergi. Bromsbelägget måste ha en tillräckligt hög friktionskoefficient för att omvandla energin av fordon i rörelse till värme, och vara hård nog att inte förstörs under den höga värme som genereras av bromssystemet.
Ekologiska Pad Sammansättning

Den första typen av bromsbelägg används på personbilar och lastbilar var av organiska sammansättning. Organiska kuddar består av partiklar av organiskt material som kolsvart, grafit och asbest. Dessa dynor presenterade tyst drift och tenderade att vara större än dagens halvmetalliska trampdynor. Den större storleken som tillåts dynorna att arbeta vid en lägre temperatur än dagens kuddar grund utmattningsrisk som kan uppträda vid en relativt låg temperatur i denna komposition.
Halvmetalliskt Pad Sammansättning

början i det tidiga 80-talet, började bromssystem ska bantat av ingenjörerna i ett försök att sänka un-fjädrade vikten. Un-fjädrade vikt är vikten i fordonet som inte stöds av fjädringen. Den innehåller vissa fjädringskomponenter, hjul och däck montering, och bromssystemet.

Bromssystemet blev mindre, det började också arbeta vid förhöjda temperaturer. Den organiska pad kunde inte arbeta vid dessa temperaturer, och en lämplig ersättare förening måste hittas. Svaret var halvmetalliska trampdynor. Dynan består av kimrök, och brons, samt andra konstfibrer, som hålls samman i en harts. Det håller längre och motstår blekna på grund av dess högre arbetstemperatur.
Synthetic Pad Sammansättning

sen modell syntetiska kuddar består av konstgjorda partiklar som glasfiber, kevlar och keramik. Dessa kuddar har smidig tyst drift, minskad utmattningsrisk, minskad damning och extrem värmetålighet. Nackdelen med dessa pad föreningar är att de inte fungerar bra vid låga temperaturer, och är ineffektiva tills värms upp efter de första stoppen.

En vanlig missuppfattning är att de inte skapar bromsdamm. De skapar damm, men mindre av det. Dammet de gör är att skapa en ljusgrå färg istället för den välbekanta svarta dammet från semi-metalliska kuddar.
Summary

bromsbelägg är den funktionella delen av bromssystem som ger oss den bromskraft som vi behöver, och samtidigt ha en bra livslängd och färgbeständighet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57342.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.