Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Installation av en huvudbromscylinder i en 1995 Ford F-150

Före 1995 vidhöll F-150 sin utan krusiduller attityd, vilket objekt som luftkonditionering, kassettbandspelare och tillbehör makt endast tillval. Den 1995 års modell kom i inledningen av Eddie Bauer upplagan F-150 som ingår i de ovan nämnda funktioner som standard, samt aluminiumfälgar och tvåfärgad färg. Oavsett hur lyxigt ditt 1995 F-150 är, har det fortfarande samma bromssystem som resten. Byta huvudcylinder på 1995 F-150 är en enkel uppgift, men blödning systemet efteråt är lite knepigt. Saker du behöver
Clean kalkon Baster
platt skruvmejsel
Liten dräneringskärlet
Flare skiftnyckel
Ratchet
Hylsnyckelsats
Gummi jawed bänkskruvstycke
1 quart ny DOT 3 bromsvätska
Huvudcylinder bleeder kit
Momentnyckel
kråkfot fastsättning
Golv jack
Jack står
slang 1/4-inch-diameter gummi, 3 meter lång
Ren, klar behållare
Blocknyckelsats
Visa fler instruktioner
Huvudcylinder borttagning
1

Håll bromspedalen i cirka fem sekunder att blöda ut någon vakuum som fortfarande kan vara i bromsförstärkaren. Skruva av locket från huvudcylindern och hävert ut så mycket vätska som möjligt, med hjälp av en ren kalkon baster.
2

Bänd uppåt på låsspärr bromsvätskenivån sensorns ledningsnät med en spårskruvmejsel och dra kablaget.
3

Håll en liten tråget under huvudcylindern. Lossa beslagen på de två bromsslangar som leder in i broms huvudcylinder, med en flare skiftnyckel, och dra linjerna från huvudcylindern.
4

Ta bort de två master cylinder-till-Bromsförstärkare nötter med en spärr och uttag, och dra huvudcylindern från bromsservon. Addera Huvudcylinder Bänk Blödning
5

Kläm nya huvudcylindern till en gummi jawed bänkskruvstycke . Skruva av locket från huvudcylindern och tillsätt färsk DOT 3 bromsvätska tills nivån når "Max" linje på behållaren.
6

Dra plastpluggarna från portaler bromsledningen på master cylinder och tråd slangar avluftningsskruvarna från en huvudcylinder bleeder kit i portarna. Dra slangarna med en flare skiftnyckel. Böj slangarna så att deras ändar är nedsänkta i bromsvätska.
7

Tryck och släpp kolven på baksidan av huvudcylindern, med stången metall träpinne ingår i bleeder kit, och titta på den nedsänkta ändar bleeder slangar för luftbubblor. Fortsätt att trycka och släppa kolven tills inga luftbubblor kommer från avluftningsskruvarna slangarna.
8

Ta bleeder slangar, med en flare skiftnyckel och tryck pluggarna tillbaka i bromsledningen portaler. Ta huvudcylindern från bänkskruvstycke. Addera Huvudcylinder Installation
9

Skjut huvudcylindern på monteringsnitarna på bromsservon och hand-gänga dess fästmuttrar . Dra åt muttrarna till mellan 13 och 25 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
10

Dra pluggarna från hamnarna bromsledningen på huvudcylindern. Sätt i de två bromsslangar till sina respektive hamnar i huvudcylindern - de är hårt bildas för att förhindra felaktig anslutning - och trä sina kopplingar till huvudcylindern för hand. Dra åt frambromsen linje-till-huvudcylinder koppling till mellan 16 och 21 foot-pounds med en momentnyckel och kråkfot fastsättning. Dra den bakre bromsslang-till-huvudcylinder koppling till mellan 11 och 14 foot-pounds.
11

Anslut fluidnivåsensorn s ledningsnät i sensorns behållaren.

Avluftning av bromssystemet
12

Lyft den bakre delen av F-150 med en domkraft och skjut jack står i dess rambalkar. Sänk pickup på golvet uttag.
13

krypa under högra bakhjulet tills du är direkt bakom höger bakhjul. Hitta 1/4-tums ventilmetallanoden bleeder nära toppen av trumman bromsen fästplattan.
14

Tryck en slang 1/4-inch-diameter gummi på avluftningsventilen och ange den andra änden i en ren, klar behållare. Lägg till ny DOT 3 bromsvätska i behållaren tills vätskan submerges änden av slangen.
15

Öppna avluftningsventilen genom att vrida det tre fjärdedelar av ett varv moturs med en kombination skiftnyckel och instruera en assistent att sakta trycka på bromspedalen till golvet. Titta den nedsänkta änden av slangen för luftbubblor ska visas. Stäng avluftningsventilen. Upprepa detta steg tills inga luftbubblor kommer från slangen, ta sedan bort slangen från avluftningsventilen.
16

Refill huvudcylindern med ny DOT 3 vätska tills nivån når "Max" linje .
17

Upprepa steg 2 till 5 för att blöda vänster bakhjul.
18

Lyft den bakre delen av lastbilen utanför jack läktaren, med hjälp av en domkraft, och ta bort domkraften. Sänk den bakre delen av lastbilen till marken.
19

Höj framsidan av F-150 med en domkraft och skjut pallbockar under ramen rälsen. Sänk bilen på pallbockar
20

krypa under förarsidan av F-150 tills du är precis under brandvägg,. Titta på förarsidan ramskena och hitta hydraulkomponenten fastskruvad ramen järnväg, är detta den bakre låsningsfritt bromssystem ventil.
21

Hitta bleeder ventilen nära den bakre delen av RAB ventilen. Tryck en slang 1/4-inch-diameter gummi på avluftningsventilen och ställa den andra änden av slangen i rena, tydliga behållare med bromsvätska i den, så att vätskan submerges änden av slangen.

22

Upprepa steg 4 och 5 för att lufta RAB ventilen.
23

Flytta till höger framhjul och upprepa steg 3 till 5 på höger framhjul, sedan vänster framhjul.
24

Lyft den bakre delen av F-150 av domkraften står med en domkraft och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken. Upprepa detta steg på framsidan av lastbilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59329.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.